Παρασκευή 18 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Κινητοποιήσεις σε Εφορίες και ΟΑΕΔ

Κινητοποίηση στην Εφορία του Γαλατσίου πραγματοποίησε χτες η Λαϊκή Επιτροπή με σωματεία και φορείς της περιοχής που συμμετέχουν σε αυτή.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τη διευθύντρια του καταστήματος και διαμαρτυρήθηκαν καθώς πολλές οικογένειες που έχουν αποπληρώσει τα χαράτσια του 2011 εμφανίζονται να χρωστούν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η εφορία απέστειλε ειδοποιητήρια σε οικογένειες για το ίδιο έτος παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν είναι ιδιοκτήτες στα σπίτια που διαμένουν. Κάτοικοι της περιοχής τόνιζαν στην Επιτροπή ότι η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δεν τους δίνει δυνατότητα ούτε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησε χτες και ο Σύλλογος Γυναικών 2ου διαμερίσματος Αθήνας.

Καλλιθέα

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της Καλλιθέας έκανε χτες η Επιτροπή Ανέργων της περιοχής, με σκοπό να ενημερώσουν τους ανέργους για το νέο εθνικό σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Στη συζήτηση που έγινε εντός του καταστήματος και η οποία πήρε χαρακτηριστικά μαζικής σύσκεψης, αναδείχτηκε ότι, με αφορμή το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την ανεργία, η κατάσταση για εργαζόμενους και ανέργους θα γίνει ακόμα χειρότερη. Επισημάνθηκε η ανάγκη οι άνεργοι μαζί με τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, ώστε μέσα από τις γραμμές τους να αγωνιστούν για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και όχι για προγράμματα που εξασφαλίζουν λίγα ψίχουλα με ημερομηνία λήξης.

Καλαμαριά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, πραγματοποίησε χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς μπροστά στο κατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Πόντου.

Τα μέλη της Επιτροπής απαίτησαν, να παρθούν πίσω όλες οι αυξήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση με τη ΔΕΗ, γιατί καμία αύξηση δεν μπορεί να αντέξει πλέον η λαϊκή οικογένεια, να καταργηθούν τα χαράτσια, να σταματήσουν οι διακοπές του ρεύματος και να γίνουν άμεσα επανασυνδέσεις, να μειωθεί δραστικά το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης για να μην παγώσει ο λαός.

Νέες κινητοποιήσεις σήμερα

-- Στις 9.30 π.μ., στον ΟΑΕΔ, η Επιτροπή Ανέργων Καλλιθέας.

-- Στις 8.30 π.μ., στη ΔΕΗ της Αισώπου, από τις Λαϊκές Επιτροπές των Βορειοδυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης.

-- Στις 8.30 π.μ., στη ΔΕΗ Λευκού Πύργου (ΧΑΝΘ), από τις Λαϊκές Επιτροπές Συκεών, Α' διαμερίσματος και Ανω Πόλης.

-- Στις 10 π. μ., στη ΔΕΗ Παπαναστασίου, από τις Λαϊκές Επιτροπές Τούμπας, Τριανδρίας και 5ου διαμερίσματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ