Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αφίξεις και αποχωρήσεις ενόψει συνεδρίου

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χ. Αηδόνης, επιστρέφει ο Κ. Σκανδαλίδης

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ και την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε χτες ο βουλευτής Χρ. Αηδόνης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη. Η κίνηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ εντάσσεται στις γενικότερες διεργασίες για αναμόρφωση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρ. Αηδόνης αναμένεται να ενταχθεί στην κίνηση «ΡΙΚΣΣΥ» του Αν. Λοβέρδου και η απόφασή του για αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ ήταν ειλημμένη. Ωστόσο, ο ίδιος επέλεξε να χρησιμοποιήσει σαν αφορμή τους χειρισμούς του Ε. Βενιζέλου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Στην επιστολή αποχώρησης, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η πολιτική διαχείριση αυτής της υπόθεσης από τους υπουργούς οικονομικών συνέβαλε στην ηθική εκτέλεση του ΠΑΣΟΚ» και ταυτόχρονα κάνει λόγο για «προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών από τη σημερινή ηγεσία».

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του Χρ. Αηδόνη, με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για γεγονότα που δίνουν «αποστομωτική απάντηση στη σκευωρία κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ».

Εξάλλου, την επανένταξή του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε χτες ο Κ. Σκανδαλίδης.«Θεωρώ εξαιρετικά αναγκαίο και θετικό το κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την επανασυσπείρωση χωρίς προαπαιτούμενα όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην προοπτική της παράταξής μας εν όψει του κρίσιμου συνεδρίου», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο Κ. Σκανδαλίδης είχε διαγραφεί πριν από δύο μήνες από την κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς δεν προσήλθε στην ψηφοφορία των μέτρων του μνημονίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται η επιστροφή στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και άλλων βουλευτών που είχαν διαγραφεί από τον Ευάγ. Βενιζέλο. Συνάντηση με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχε χτες ο Ε. Βενιζέλος εν όψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ