Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλασάρει τα μονοπώλια για σωτήρες του λαού

Υμνοι από τον Αντ. Σαμαρά στην πολυεθνική «Unilever» μετά τη συνάντηση που είχε χτες εκ νέου με στελέχη της επιχείρησης

Τις επαφές με εκπροσώπους των πολυεθνικών συνεχίζει ο Αντ. Σαμαράς κλιμακώνοντας την προπαγανδιστική εκστρατεία που παρουσιάζει τους καπιταλιστές ως σωτήρες του λαού, που επενδύουν τάχα για να φτιάξουν θέσεις εργασίας.

Η εκστρατεία αυτή είναι αναπόσπαστο τμήμα της μετωπικής επίθεσης της εγχώριας πλουτοκρατίας και των ξένων συμμάχων της κατά του λαού. Αποσκοπεί στη νομιμοποίηση των άγριων αντιλαϊκών μέτρων και των φιλομονοπωλιακών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, για να ανακάμψει η κερδοφορία των μονοπωλίων και να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα «εντός των τειχών» του μονόδρομου της πλουτοκρατίας.

Σ' αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του επιχειρηματικού κολοσσού της «Unilever» Πολ Πόλμαν, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν συναντήσεις με ΣΕΒ, εφοπλιστές και εκπροσώπους άλλων πολυεθνικών ομίλων.

Μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της «Unilever», το Μέγαρο Μαξίμου πρόβαλε τη «δέσμευση»(!) της πολυεθνικής ότι θα παραμείνει και θα ενισχύσει περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Από την πλευρά του, ο Αντ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε του μονόδρομου που ακολουθεί η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο», συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια».

Πριν λίγο καιρό η «Unilever» είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για να ξεκινήσει η παραγωγή 110 προϊόντων της στην Ελλάδα και αυτή η επιχειρηματική κίνηση είχε διαφημιστεί στο έπακρο από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ είχε γίνει και συνάντηση του προέδρου της «ΕΛΑΪΣ - Unilever Hellas» με τον πρωθυπουργό. Στη χτεσινή συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά, εκτός από τον πρόεδρο της «Unilever» Πολ Πόλμαν, συμμετείχαν ακόμα ο πρόεδρος για την Ευρώπη και ο πρόεδρος της «ΕΛΑΪΣ - Unilever Hellas».

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως μεταδόθηκε από το Μαξίμου, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και την αναγκαιότητα στήριξης των επενδύσεων στη χώρα μας, με μέτρα που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, οδηγώντας μισθούς και δικαιώματα στον πάτο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ