Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στη διαχείριση του καπιταλισμού

Ο ισχυρισμός ότι μπορεί ο υφιστάμενος καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης να υπηρετήσει εκτός απ' τα κέρδη των καπιταλιστών και τη λαϊκή ευημερία, αποτελεί μόνιμη επωδό των παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Σε χτεσινή του ανακοίνωση καταγγέλλει ότι «η εκταμίευση της δόσης όχι μόνο δεν πρόκειται να ενισχύσει τη ρευστότητα στην οικονομία, αλλά αντίθετα θα συνοδευτεί από νέα επαχθή αντικοινωνικά μέτρα». Εμμέσως διατείνεται ότι είναι δυνατόν στο πλαίσιο των δανειακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, τις οποίες δηλώνει ότι δε θα αμφισβητήσει, να εκταμιεύεται χρήμα που θα κατευθύνεται σε όλους, και στην «αγορά» και στο λαό, και να μην πληρώνει κανένας. Ούτε η «αγορά», ούτε ο λαός. Κι ας είναι η εφαρμογή των μνημονίων, της ευρωενωσιακής στρατηγικής δηλαδή, όρος και προϋπόθεση και για τις εκταμιεύσεις και για να «ξελασπώσουν» τα μονοπώλια δίχως κόστος απ' την κρίση.

Παρακάτω προσθέτει: «(...) η κατάρτιση ενός εντελώς κοινωνικά άδικου αντιαναπτυξιακού φορολογικού νομοσχεδίου, συμπληρώνουν την εικόνα καταστροφής των παραγωγικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της οικονομίας, την ίδια στιγμή που εξαθλιώνονται πλατιά στρώματα της κοινωνίας».

Λέει, δηλαδή, πως το φορολογικό σύστημα μπορεί να είναι και κοινωνικά δίκαιο και να υποβοηθά την καπιταλιστική ανάπτυξη, στο πλαίσιο της οποίας ο λαός να μην εξαθλιώνεται αλλά να ευημερεί. Το φορολογικό σύστημα όμως είναι - σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε - εργαλείο του αστικού κράτους, των αστικών κυβερνήσεων, με το οποίο τα μαζεύουν απ' τους πολλούς για να ενισχύσουν τους λίγους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται, περίπου, ότι δε θα φορολογείται κανείς. Το βέβαιο είναι ότι θα φορολογήσει το λαό και δε θα φορολογήσει το μεγάλο κεφάλαιο. Γιατί τη δική του εξουσία θέλει να διαχειριστεί, γιατί αυτό έχει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής και γιατί ανάπτυξη, κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα, για τα οποία κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δε συνάδουν με τη φορολόγησή του. Τέλος, ας μην οδύρεται για την καταστροφή παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Πρέπει να γνωρίζει ότι οι κεφαλαιοκράτες, στους οποίους δίνει καθημερινά εξετάσεις, τις αξιοποιούν μόνο για το κέρδος τους και για τον ίδιο λόγο τις χαντακώνουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ