Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Απαίτησαν αυτά που δικαιούνται

Σε μαζική συγκέντρωση μετατράπηκε χτες το πρωί η παράσταση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Από τη χτεσινή μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ
Από τη χτεσινή μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ
«Ανθρώπινες συντάξεις και φάρμακα φτηνά, αυτά ζητούν τα γηρατειά», απαίτησαν χτες το πρωί συνταξιούχοι σε μια ιδιαίτερα μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ που διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΤΑΕ και οι Πανελλαδικές Ενώσεις ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ.

Η παράσταση διαμαρτυρίας που είχαν προετοιμάσει οι οργανώσεις των συνταξιούχων ουσιαστικά μετατράπηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική που φτάνει μάλιστα στο σημείο να περικόπτονται και οι παροχές που προβλέπονται από τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ. Οι συνταξιούχοι απαίτησαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες τους.

Ταυτόχρονα δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν στις 20 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα με κεντρική στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι κινήθηκαν σταθερά στην ίδια εφαρμοζόμενη πολιτική που έχει οδηγήσει εκατομμύρια συνταξιούχους στην εξαθλίωση. Στα πλαίσια αυτά, όπως ενημέρωσε η αντιπροσωπεία, οι δύο επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ υποστήριξαν ότι υπάρχει «σφιχτό οικονομικό πλαίσιο» ακόμα ότι υπάρχει ανάγκη «εξορθολογισμού και καταπολέμηση της σπατάλης». Την ίδια στιγμή, παρέπεμψαν την εξόφληση των παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ αλλά και τη λύση άλλων προβλημάτων στην καταβολή της δόσης!!!

Η αντιπροσωπεία κατέθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο με τα αιτήματα των συνταξιούχων ζητώντας μεταξύ άλλων: Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιστροφή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που κουρεύτηκαν. Αμεση αποπληρωμή των δαπανών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους αμέσως ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα αποφασιστικά. Η σημερινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή, γιατί η τραγική κατάσταση που είμαστε θα χειροτερεύσει παραπέρα. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να παλέψουμε ώστε η οικονομία και η εξουσία να έρθει στα χέρια του λαού».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα ο Πέτρος Βαβούγιος από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων και ο Παντελής Τάτσης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ