Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Σήμερα η κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12 μ. στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Δεν είχε «χρόνο» για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και των αυτοαπασχολούμενων ο υπουργός Εργασίας
Δεν είχε «χρόνο» για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και των αυτοαπασχολούμενων ο υπουργός Εργασίας
Μπλόκο στα επιχειρούμενα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για κατάργηση της αργίας της Κυριακής, όπως επιτάσσουν τα μονοπώλια με στόχο το ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ και το τσάκισμα των εναπομεινάντων δικαιωμάτων των εργαζομένων, στήνουν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, σύλλογοι και ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούν σε κοινή πάλη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους, για να μην περάσουν τα εφιαλτικά τους σχέδια.

Σήμερα, στο πλαίσιο των κοινών αγωνιστικών πρωτοβουλιών, τα σωματεία και οι ενώσεις και οι σύλλογοι των μικρών ΕΒΕ δίνουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12 μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Τη Δευτέρα 17/12 προχωρούν σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Χτες, αντιπροσωπεία από τα κλαδικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας και του Πειραιά, την ΠΑΣΕΒΕ, το Σύλλογο Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Ο υπουργός, με το επιχείρημα ότι έχει πολλή δουλειά, αρνήθηκε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία των σωματείων και των ενώσεων των ΕΒΕ, παρότι είχαν στείλει και επιστολή ζητώντας συνάντηση, παραπέμποντάς τους σε συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν τη στάση του υπουργού που επιβεβαιώνει και με αυτόν τον τρόπο ότι η κυβέρνηση κόπτεται για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των εργαζομένων. Διαμήνυσαν μάλιστα ότι την επόμενη φορά στο υπουργείο δε θα παραστεί μόνο μια αντιπροσωπεία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στον κλάδο και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Παράλληλα, τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία προχωρούν σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων. Ανάλογες πρωτοβουλίες παίρνουν και οι ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Στόχος, η οργάνωση ενός ισχυρού μετώπου πάλης για: Τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Κυριακή, 16/12, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του. Εκτακτη Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, οργανώνει και το κλαδικό συνδικάτο του Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

«Να μη δεχτούμε καμιά διαπραγμάτευση για την κυριακάτικη αργία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου. Καλεί τα σωματεία του νησιού, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, «να οργανώσουμε κοινή δράση, να εμποδίσουμε την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ