Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

Σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της διοίκησης προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ, πρώην ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ), στον Υμηττό, απαιτώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων 2,5 μηνών καθώς και να σταματήσει η πορεία απαξίωσης της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους, μετά και την κινητοποίησή τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ενδεικτικό της απαξίωσης των ΕΑΣ -που με τις αποφάσεις συγκυβέρνησης, τρόικας και ΕΕ οδηγούνται προς την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο- είναι ότι μέχρι πριν από δύο χρόνια οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ ήταν 1.600 και τώρα έχουν μείνει μόλις 930. Ταυτόχρονα, εντείνεται ο παραγωγικός μαρασμός σε όλο το φάσμα των εργοστασίων των ΕΑΣ. Κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί η έλλειψη παραγγελιών απ' το κράτος, με συνέπεια τα ΕΑΣ να οδηγούνται σε πλήρη διάλυση.

Η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» των ΕΑΣ, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους ο αγώνας τους να κατευθυνθεί ενάντια στις πολιτικές συγκυβέρνησης - ΕΕ, αφού από εκεί απορρέει η πολιτική απόφαση για συρρίκνωση της αμυντικής βιομηχανίας. Καλούν τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για ουσιαστική κρατική χρηματοδότηση, παραγγελίες από το κράτος, πρόσληψη προσωπικού και πλήρη λειτουργία της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς, φυσικά, και την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ