Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιδρούν εργαζόμενοι και ΕΒΕ

Εργαζόμενοι στο εμπόριο και αυτοαπασχολούμενοι μικροεπαγγελματίες, αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την Κυριακάτικη αργία εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις των εμπορικών μονοπωλίων.

Στην Αλεξανδρούπολη, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Τοπική Γραμματεία Εβρου της ΠΑΣΕΒΕ, χτες το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Εβρου. Παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και δήλωσαν ότι συντονισμένα θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσει η κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, οργανώνει σύσκεψη την Κυριακή 16 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν όλα τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και ενώσεις αυτοαπασχολουμένων.

Την ίδια ώρα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται να αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης όχι για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αλλά γιατί διεκδικεί το δικαίωμα να επιλέγει ο ίδιος ποιες Κυριακές θα λειτουργεί.

Ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δ. Ψωμιάδης, στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και εξυπηρετώντας τις αξιώσεις των μεγαλεμπόρων, δήλωσε ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι η απάντηση στα λουκέτα, που διαδέχονται το ένα το άλλο». Και επανέφερε την πρότασή του ειδικά στη Θεσσαλονίκη, να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τις δύο Κυριακές της Διεθνούς Εκθεσης το Σεπτέμβριο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ