Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΑΝΘΗ
Συγκέντρωση για δίωξη συνδικαλιστή

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο συμπαράστασης στον Γιώργο Πυργελή, στελέχους του ΠΑΜΕ, που διώκεται για τη συμμετοχή του στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο «Συστήματα Sunlight ΑΒΕΕ» που έγινε στις 15 Δεκέμβρη του 2010. Το συλλαλητήριο διοργανώνει η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν μαζικά και μαχητικά την ταξική αλληλεγγύη τους.

Ο Γ. Πυργελής, δικάζεται αύριο Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, με την κατηγορία της παράνομης βίας, επειδή συμμετείχε στην περιφρούρηση της απεργίας.

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι με τη δίκη αυτή επιδιώκεται να χτυπηθεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ο μοναδικός αντίπαλος του αστικού κράτους, της εργοδοσία και της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Τη συμπαράστασή τους στο στέλεχος του ΠΑΜΕ, εκφράζουν με ψήφισμά τους εργατικά σωματεία του νομού και ξεκαθαρίζουν ότι οι απεργιακοί αγώνες ενάντια στα αντεργατικά μέτρα των αστικών κυβερνήσεων, που μετατρέπουν σε κόλαση τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας, δεν ποινικοποιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ