Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Σήμερα η κοινή παρέμβαση για την Κυριακή αργία

Στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου 29

Με παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) ανοίγει «ο χορός» των συντονισμένων αγωνιστικών πρωτοβουλιών των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και συλλόγων και ενώσεων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, ενάντια στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής που επιχειρεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ικανοποιώντας την απαίτηση των μονοπωλίων.

Τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία στο εμπόριο και τις υπηρεσίες μαζί με ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ αντιτάσσουν το δικό τους μέτωπο ενάντια σε αυτή την πολιτική που μετά τον κυκεώνα των αντεργατικών μέτρων που έχει ρημάξει τη ζωή των εργαζομένων και των χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων επιχειρεί το τελειωτικό κτύπημα με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Σε αυτή την κατεύθυνση, αύριο Παρασκευή τα εργατικά σωματεία και οι ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων προχωρούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι και σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17/12 στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Παράλληλα, τα σωματεία κλαδικά και επιχειρησιακά προχωρούν σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων για το σχεδιασμό και την οργάνωση της δράσης. Ανάλογες πρωτοβουλίες παίρνουν και οι ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή, 16/12, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του.

Οπως υπογραμμίζει στο σχετικό κάλεσμα ο σύλλογος: «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα μας οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική μας ζωή, στο δικαίωμά μας για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δε θα αυξήσει το εισόδημά μας, έχουμε πλέον πείρα και εμπειρία. Οι εκατοντάδες απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουμε δουλέψει εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, παραπάνω ώρες από το ωράριο μας, ρεπό.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δε θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, έχουμε πλέον πείρα και εμπειρία, οι χιλιάδες άνεργοι στον κλάδο μας, οι χιλιάδες επίσης εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, οι ωρομίσθιοι, σκέψου μόνο το εξής: Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα τη μετατροπή του εργαζόμενου σε "απασχολήσιμο" , δηλαδή την "απελευθέρωση" της εργασιακής σχέσης».

Ο σύλλογος καλεί σε συμμετοχή στη συνέλευση «για να συζητήσουμε, να ακούσουμε τη γνώμη σου, με αίσθηση για τη ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας, να αποφασίσουμε, να βάλουμε φρένο πια σε όλους αυτούς που χειρίζονται τη ζωή μας και μέσα στο χώρο εργασίας αλλά και έξω από το χώρο εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ