Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Εθνικός στόχος» οι αντιλαϊκές ανατροπές

Το εσωκομματικό πεδίο προσπαθεί ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσει ο Ε. Βενιζέλος

Τη διαφύλαξη της κυβερνητικής συνοχής για την επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων, θέτει ως στόχο το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, ο Ε. Βενιζέλος επιδιώκει να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο ενόψει του συνεδρίου του Φλεβάρη και της προσπάθειας να αναπαλαιώσει τη σοσιαλδημοκρατία.

«Στο φορολογικό κάναμε μεγάλη προσπάθεια και σκληρή διαπραγμάτευση εντός της κυβέρνησης για να προστατεύσουμε τους πλέον αδύναμους», υποστήριξε προκλητικά χτες ο Ε. Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ της Αττικής, αλλά και το Σαββατοκύριακο, σε μέλη του ΠΑΣΟΚ σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λεηλατήσει τα πενιχρά λαϊκά εισοδήματα με νέους φόρους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να παρουσιάσει τη σφαγή του λαού σαν προϊόν «διαπραγμάτευσης» δήθεν προς όφελός τους. Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης στη Βουλή.

Ο Ε. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το σκέλος του προγράμματος που αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές είναι ένας εθνικός στόχος που δεν θα έπρεπε να μας το υπαγορεύουν απ' έξω», επαληθεύοντας ότι οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που ισοπέδωσαν μισθούς και δικαιώματα αποτελούν στρατηγικές επιλογές της συγκυβέρνησης, με στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Από την πλευρά του, ο Αν. Λοβέρδος, με συνεντεύξεις του στο «Βήμα Fm» και το «Εθνος» ανακοίνωσε ότι «το αργότερο έως τα μέσα του 2013 θα προχωρήσει στο σχηματισμό νέου κόμματος», αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και σε μια «ευρεία παράταξη από τις παρυφές της ΝΔ έως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ».

Ουσιαστικά δήλωσε έτοιμος για ενεργό συμμετοχή στα σενάρια που επεξεργάζεται η ΝΔ για τη δημιουργία ενός «κεντροδεξιού ευρωπαϊκού μετώπου», με τη συμμετοχή και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης «κεντροαριστεράς».

Οπως είπε «θα αγωνιστεί για να ξαναγίνει ισχυρή, με πρόσωπα και δίκτυα που θα βρουν κοινή πορεία και θα αποτελέσουν τον νέο πλειοψηφικό κεντροαριστερό πόλο που θα νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ