Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αισιόδοξα μηνύματα απ' τη μάχη της Πανεξόρμησης

Ολα δείχνουν ότι θα πιαστούν οι υψηλοί στόχοι που τέθηκαν από τις Οργανώσεις στη διακίνηση του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη»

Από την πανεξόρμηση στην Αθήνα
Από την πανεξόρμηση στην Αθήνα
Στη μάχη της πλατιάς διάδοσης των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο, που δημοσιεύτηκαν σαν ένθετο στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», έχουν ριχτεί απ' το πρωί της Κυριακής, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, σε όλη τη χώρα. Αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ξεκίνησαν μια πλατιά πολιτική εξόρμηση, ώστε να φτάσει το ντοκουμέντο όσο το δυνατόν πλατύτερα στο λαό. Η πανεξόρμηση θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη, κυρίως σε χώρους δουλειάς, σχολές, αλλά και σε εργατικές λαϊκές συνοικίες.

Με αυξημένα πλάνα διακίνησης του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη», δουλεύουν οι δυνάμεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Το κλίμα - όπως το μεταφέρουν στον «Ρ» γραμματείς εδαφικών και κλαδικών οργανώσεων - είναι θετικό, η ανταπόκριση μεγάλη, όπως και το ενδιαφέρον ανθρώπων του μόχθου να ενημερωθούν για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος. Βάσιμη είναι η βεβαιότητα που εκφράζουν ότι τα πλάνα θα καλυφθούν και θα εξαντληθούν τα φύλλα του «Ριζοσπάστη» που έχουν χρεωθεί.

Εξαιρετικά αισιόδοξα και τα μηνύματα απ' την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που έθεσε ως στόχο τη διακίνηση 10.000 φύλλων, έχοντας ήδη χτες βράδυ διακινήσει τα 8.000, με την εξόρμηση να συνεχίζεται σήμερα. Το πλατύ άνοιγμα προσθέτει δυνατότητες προς αξιοποίηση στην εξέλιξη της συζήτησης πάνω στις Θέσεις για το 19ο Συνέδριο.

Σχεδιασμένα και οργανωμένα, η ΚΟ της Θεσσαλίας έχει ριχτεί στη μάχη της πανεξόρμησης με φιλόδοξους στόχους, που η έως τώρα ανταπόκριση δείχνει ότι θα τους πετύχει. Σε χωριά αλλά και συνοικίες των πόλεων, σε χώρους δουλειάς, με καταρχήν απεύθυνση στους εργαζόμενους που συσπειρώθηκαν σε σωματειακές επιτροπές, κινητοποιήθηκαν στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων αλλά και ευρύτερα. Χτες, στο ΤΕΙ, με μαζική παρουσία και συνθήματα η πανεξόρμηση συνδέθηκε με την προπαγάνδιση της κινητοποίησης που πραγματοποιείται αύριο στη Λάρισα για το φορολογικό.

Στη Βορειοδυτική Ελλάδα, με τα έως τώρα στοιχεία, η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις φαίνεται να υπερβαίνει ήδη τον αριθμό των φύλλων που διακινήθηκαν στο προηγούμενο Συνέδριο. Ανάλογη η εικόνα και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου την Κυριακή έγινε πανεξόρμηση σε γειτονιές, συνοικίες και χωριά. Μαζικά διακινείται η εφημερίδα από χτες και σήμερα στη Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, στα μεγάλα νοσοκομεία του Νομού, στα σχολεία και τις σχολές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ