Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11430

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Σήμερα οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των σπουδαστών ΤΕΙ

ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Κοινές αγωνιστικές παρεμβάσεις για την αργία της Κυριακής

ΣΕΛ.  9

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ 48,7% βάζει η ΔΕΗ στα λαϊκά νοικοκυριά

Ο λαός να αντισταθεί, να αγωνιστεί, να διεκδικήσει τη ματαίωση των αυξήσεων

Με βάση τις ανακοινώσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, έρχονται εξοντωτικές αυξήσεις από τη ΔΕΗ στο ηλεκτρικό ρεύμα των λαϊκών νοικοκυριών. Η προτεινόμενη μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων χαμηλής τάσης ανέρχεται σε 24,9% επί του συνολικού λογαριασμού ρεύματος ενός καταναλωτή. Ειδικά, όμως, για το οικιακό τιμολόγιο χαμηλής τάσης οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 14,5% έως 48,7%. Οι αυξήσεις που έρχονται, σε συνδυασμό με τη φοροαφαίμαξη και το τσάκισμα των εργατικών, λαϊκών εισοδημάτων, είναι ένας ακόμη παράγοντας εξόντωσης των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ κάνουν τη ΔΕΗ πιο ελκυστική στους ιδιώτες καπιταλιστές της Ενέργειας, στο πλαίσιο και των σχεδίων ιδιωτικοποίησής της.


ΣΕΛ.  3

ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Συναγερμός ενάντια στη διάλυση της Ειδικής Αγωγής

Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να κλείσει τα ειδικά σχολεία και να τα μετατρέψει σε κέντρα υποστήριξης, πετώντας από το κράτος την «ακριβή» ειδική εκπαίδευση. Αυτό προέκυψε και από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας από ΑμΕΑ, γονείς και εκπαιδευτικούς.


ΣΕΛ.  17

Για τα περί «πόθεν έσχες»

Δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις για να ληφθούν στοιχειώδη μέτρα ελέγχου και διαφάνειας της οικονομικής δραστηριότητας των βουλευτών. Θυμίζουμε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων λέει ως προς αυτό: «Εάν ήθελαν ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" να είναι έστω και στοιχειωδώς ουσιαστικός τότε θα δέχονταν τις προτάσεις που επανειλημμένα κάνει το ΚΚΕ στη Βουλή: Να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιρειών, οι τίτλοι του Δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Σε διαφορετική περίπτωση, όσο οι τίτλοι αυτοί παραμένουν ανώνυμοι, κανένας πραγματικός έλεγχος περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει. Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα. Να καταργηθούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειωδώς έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής». Τέλος, επειδή έγινε προσπάθεια λαθροχειρίας σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών του ΚΚΕ Θ. Παφίλη και Σπ. Χαλβατζή, το ΚΚΕ κάνει γνωστό ότι «πέρα από την κατοικία τους, τα διάφορα αγροτεμάχια, άλλων μικρής και άλλων μηδαμινής αξίας, είναι προϊόντα κληρονομιάς, κάτι που ισχύει για χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, ιδιαίτερα όσων κατάγονται από την επαρχία».



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αύριο η συγκέντρωση στα Φάρσαλα

ΣΕΛ.  21
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Εντείνεται η εισβολή ιδιωτών

ΣΕΛ.  20
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να ανακληθούν οι απολύσεις στα ΙΚΕΑ

ΣΕΛ.  10
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Χτύπησε κόκκινο η ανεργία

ΣΕΛ.  11
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Μόλις 4 ώρες ανάβουν τα καλοριφέρ

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους στις 20 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  10
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
«Χρυσή Ευκαιρία» των αφεντικών

ΣΕΛ.  24
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Κινητοποιήσεις για ρεύμα και Υγεία του λαού

ΣΕΛ.  24
ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ
Παρέμβαση για το σχέδιο «Αθηνά»

Με μια αναλυτική ανακοίνωση - παρέμβαση σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» που είναι στα σκαριά και προβλέπει συγχωνεύσεις - καταργήσεις Τμημάτων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) ΑΕΙ παίρνει θέση.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ