Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Αποθέωση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Με σαφή αντικομμουνιστικά στοιχεία η αιτιολόγηση για τη βράβευση της λυκοσυμμαχίας

Σε τελετή αποθέωσης της υποκρισίας και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας εξελίχτηκε η χτεσινή απονομή του «Νόμπελ Ειρήνης» στη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έγινε στο Οσλο.

Η επιλογή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νορβηγικής Επιτροπής, έγινε για το ρόλο της ΕΕ στη μεταμόρφωση «μιας ηπείρου πολέμων, σε ήπειρο ειρήνης»! Το σκεπτικό της απόφασης έχει σαφή αντικομμουνιστικά κίνητρα, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Νορβηγός πρόεδρος της Επιτροπής Νόμπελ μίλησε κατά την απονομή για «τα 80 εκατομμύρια ανθρώπους» που έπεσαν στο παρελθόν θύματα του «εξτρεμισμού».

Αναπαράγουν δηλαδή την εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό και βραβεύουν την ΕΕ που ποινικοποιεί σε κράτη μέλη της τα κομμουνιστικά σύμβολα. Ταυτόχρονα, συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης και ενισχύει τους στρατιωτικούς - κατασταλτικούς μηχανισμούς ενάντια στους λαούς εκτός και εντός των συνόρων της.

Το βραβείο παρέλαβαν οι πρόεδροι: του Συμβουλίου - Χέρμαν Φαν Ρόμπαϊ, της Επιτροπής - Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κοινοβουλίου - Μάρτιν Σουλτς. Παρόντες στην απονομή ήταν περίπου 20 Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, αλλά και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Μάλιστα, ο Ελληνας πρωθυπουργός ανέδειξε στη διάρκεια του γεύματος που ακολούθησε τον κίνδυνο του «πολιτικού εξτρεμισμού» που μπορεί «να πλήξει την υπόλοιπη Ευρώπη», μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα και το πλήγμα που δέχεται η «κοινωνική συνοχή».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μια έμπρακτη απόδειξη για το πώς εννοεί η ΕΕ την ειρήνη, κάλεσε τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα» να επέμβει στη Συρία. «Η σημερινή κατάσταση στη Συρία αποτελεί ένα στίγμα για την παγκόσμια συνείδηση και η διεθνής κοινότητα έχει ηθική υποχρέωση να επέμβει», είπε, εννοώντας στρατιωτικά, όπως άλλωστε έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις η ΕΕ.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη φιέστα, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι χυδαία επιβράβευση της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας της ΕΕ που από κοινού με ΝΑΤΟ - ΗΠΑ πρωτοστατούν στο ματοκύλισμα των λαών, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η ιστορική αλήθεια περιλαμβάνει την εμπλοκή της ΕΕ στο βρώμικο πόλεμο κατά του γιουγκοσλαβικού λαού, τις επιθέσεις και την κατοχή στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη. Τις ανοιχτές απειλές και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, στο Ιράν και την προκλητική στήριξη και ενθάρρυνση των ισραηλινών εγκλημάτων ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Το σφαγιασμό των εργατικών δικαιωμάτων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η ΕΕ είναι εχθρός των λαών. Οσες φιέστες και να στήσουν οι ιμπεριαλιστές δεν φτιασιδώνουν το αποκρουστικό πρόσωπο της ευρωένωσης των μονοπωλίων. Η πάλη για την αποδέσμευση από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις, είναι στρατηγικής σημασίας, για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, για την ειρήνη και την ανάπτυξη των σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ