Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαλεί η κυβέρνηση με το χαράτσι της ΔΕΗ

Προσπαθεί να εκβιάσει και να κάμψει τις διαθέσεις του λαού να το ακυρώσει στην πράξη

Κλιμακώνει η κυβέρνηση την προκλητικότητά της απέναντι στις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, να προαναγγέλλει τη συνέχιση είσπραξης του χαρατσιού για τα ακίνητα μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αίτημα που θα υποβάλει με επιστολή στη ΔΕΗ, ενώ μεθοδεύεται και νομικό μπλόκο στη δικαστική απόφαση, βάσει της οποίας η ΔΕΗ οφείλει να δέχεται την πληρωμή του υπόλοιπου λογαριασμού, πλην του χαρατσιού.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, ότι ο μόνος τρόπος να μπει «ταφόπλακα» τόσο στο συγκεκριμένο χαράτσι, όσο και σε κάθε άλλη φορολογική επιβάρυνση σε βάρος των εργατικών και λαϊκών οικογενειών είναι η οργανωμένη πάλη, η ανυπακοή και απειθαρχία στα σχέδια και στα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος τους.

Αυτός ο αγώνας, εξάλλου, στον οποίο πρωτοστατούν οι Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες, είναι και ο λόγος που η εκβιαστική πρακτική των φιλομονοπωλιακών κυβερνήσεων, σύνδεσης της είσπραξης του χαρατσιού των ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, έχει δεχτεί αλλεπάλληλες δικαστικές προσβολές, πέρα από την ακύρωση του μέτρου στην πράξη, σε πολλές περιπτώσεις.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, με τις ριζικές ανατροπές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση στο θέμα της τιμολόγησης στο ηλεκτρικό ρεύμα και στον υπολογισμό των επιμέρους χρεώσεων του λογαριασμού, με την «απελευθέρωση» των οικιακών τιμολογίων, με τις τεράστιες απαιτήσεις των ιδιωτών της Ενέργειας για μεγαλύτερα και πιο σίγουρα κέρδη, είναι δεδομένες οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Αυτή ακριβώς η μεθόδευση αναγκάζει και επιβάλλει την αντίσταση στα κυβερνητικά σχέδια, διαφορετικά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στο 2013, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη θα βιώσουν πρωτόγνωρες πρακτικές εξοικονόμησης προκειμένου να καταφέρουν να διατηρήσουν την ηλεκτροδότηση, έστω για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ