Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική αφανισμού

Κινητοποιήσεις αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα. Την Πέμπτη στα Φάρσαλα

Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας αυτή τη βδομάδα. Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας προχωρούν σε κινητοποιήσεις με κάθοδο των τρακτέρ, κινούμενες στο αγωνιστικό πλαίσιο των κατευθύνσεων που δόθηκαν από τη διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

Συγκεκριμένα αύριο Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, γίνεται μεγάλο συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Επίσης αύριο την ίδια ώρα γίνεται αγωνιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Την Πέμπτη, 13 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., θα γίνει κινητοποίηση, με τρακτέρ, στην πλατεία των Φαρσάλων.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας αγωνίζονται ενάντια στην ολέθρια πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης, που τους πλήττει καίρια, όπως πλήττει και τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα:

  • Με την απόφαση για το κράτημα λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, θα φορολογηθούν άγρια, ενώ φαίνεται να προωθείται και η φορολόγηση των χωραφιών.
  • Η επιστροφή του ΦΠΑ μειώνεται, φέτος, από 11% στο 6%, με άμεση προοπτική την πλήρη κατάργησή της.
  • Οι πενιχρές αγροτικές συντάξεις μειώνονται, με το κόψιμο των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος άδειας, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εντελώς αν θα κοπεί και το 30ευρω.
  • Οι εισφορές στον ΟΓΑ για την Υγεία αυξάνονται κατά 70%, την ίδια στιγμή που επεκτείνεται και αυξάνεται η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων στο 25%, που θα μεγαλώνει όταν δε χρησιμοποιούνται γενόσημα, ενώ μεγάλη αύξηση έχουμε και στις εισφορές για την αγροτική σύνταξη, με την αναγκαστική αλλαγή των κλιμακίων.
  • Η τιμή του πετρελαίου αγροτικής χρήσης ανέβηκε, ενώ είναι αμφίβολο αν θα δοθεί το υπόλοιπο 50% της επιστροφής φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, που, ούτως ή άλλως, περικόπτεται, όταν η τιμή του αυξάνεται.
  • Η τιμή του αγροτικού ρεύματος αυξήθηκε κατά 30% και νέα αύξηση θα αποφασιστεί τον ερχόμενο Γενάρη.
  • Το νερό άρδευσης και ύδρευσης έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Και αυτή τη φορά, όπως πάντα τις τελευταίες δεκαετίες, ο αγώνας της θεσσαλικής μικρομεσαίας αγροτιάς στρέφεται κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, η οποία την οδηγεί στο ξεκλήρισμα, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, με προοπτική μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, που θα στοχεύει στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, καθώς και στην κάλυψη των αναγκών για πρώτες ύλες στη μεταποιητική βιομηχανία.

Επίσης σε κινητοποίηση για τα προβλήματα της αγροτιάς προχωρά η Τοπική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στη Λέσβο με την πραγματοποίηση Παλλεσβιακού Συλλαλητηρίου την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη και συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 11 το πρωί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν μαχητικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις(14/12/2017)
Οργανώνεται και συντονίζεται πανελλαδικά η αγροτιά(18/11/2015)
Συνεχίζουν στο «πνεύμα» του Κιλελέρ!(21/3/2002)
Εναρξη αγώνων χτες, από τον Αμπελώνα(12/9/1999)
Ξανά στους δρόμους και τις πλατείες(18/2/1996)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ