Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Εμετικό φυλλάδιο εναντίον παιδιών μεταναστών

Ενα χυδαίο, εμετικό και «άρρωστο» φυλλάδιο - ανακοίνωση διακίνησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στη Μυτιλήνη, όπου έφτασαν στο σημείο να βάλουν φωτογραφίες με παιδιά μεταναστών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του νησιού, υποστηρίζοντας ότι μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων από ασθένειες. Το συγκεκριμένο χρυσαυγίτικο φυλλάδιο και το περιεχόμενό του εντοπίστηκε και καταγγέλθηκε από τους ίδιους τους γιατρούς του νοσοκομείου που το βρήκαν να διακινείται στην πόλη της Μυτιλήνης, δημιουργώντας μεγάλες αντιδράσεις σε όλο το νησί. Εδωσαν έτσι την πρέπουσα απάντηση στα φασιστοειδή που, για άλλη μια φορά, επιχειρούν να δείξουν στο λαό ότι για τα δεινά του φταίνε αποκλειστικά και μόνο οι μετανάστες.

Οπως καταγγέλλει, με ανακοίνωση, η Ενωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου:

«Στις 26 Νοεμβρίου οι γιατροί του Γ. Ν. Μυτιλήνης μείναμε έκπληκτοι όταν αντικρίσαμε φυλλάδιο της φασιστικής Χρυσής Αυγής με φωτογραφίες παιδιών μεταναστών, ασθενών της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου μας και των γονέων συνοδών τους, με τη συνοδεία κειμένου με ρατσιστικό και χυδαίο λόγο κατά των μεταναστών! Πέρα από το πόσο ανήθικα και παράνομα χρησιμοποιούνται φωτογραφίες παιδιών για να προωθηθεί το ρατσιστικό δηλητήριο, στο κείμενο περιέχεται αντιεπιστημονική πληροφόρηση για δήθεν μετάδοση ασθενειών από τους μετανάστες, όπως και δυσφήμηση για τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο μας, όπου, παρά την τεράστια έλλειψη προσωπικού, οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες με την υπάρχουσα κατάσταση».

«Θεωρούμε, συνεχίζουν, την υγεία αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό και προσφέρουμε την ιατρική μας φροντίδα σε όποιον άρρωστο προσέρχεται στο μοναδικό νοσοκομείο του νησιού είτε αυτός είναι ντόπιος ή ξένος, είτε είναι εργαζόμενος ή άνεργος, είτε είναι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος. Η αρρώστια και ο πόνος δεν έχουν χρώμα, γένος, θρησκεία ή φυλή και η κυκλοφορία του φυλλαδίου αυτού αποτελεί ντροπή για την κοινωνία μας»!

«Αυτοί, που παρουσιάζουν τους μετανάστες ως υπεύθυνους για τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας, προσπαθούν να κρύψουν τους πραγματικούς ενόχους που δεν είναι άλλοι από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ, είναι οι βιομήχανοι, οι μεγαλοεργολάβοι και οι εφοπλιστές. Στα αφεντικά τους "χτυπάνε προσοχή" και στους φτωχούς βιοπαλαιστές, κάνουν άνανδρες επιθέσεις», επισημαίνουν οι γιατροί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ