Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Μπαράζ επιθέσεων σε βάρος μεταναστών

Μπαράζ επιθέσεων σε βάρος μεταναστών έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Νομό Χανίων. Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες, ομάδα φασιστοειδών πραγματοποίησαν δολοφονική επίθεση σε βάρος μεταναστών στην πλατεία 1866 στα Χανιά, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό δύο μεταναστών, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Επίσης, προχτές τα ξημερώματα επίθεση δέχτηκαν τα γραφεία του «στεκιού μεταναστών» από άγνωστους, οι οποίοι έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό των γραφείων με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες επιθέσεις στο στέκι μεταναστών.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτές τις πράξεις και επισημαίνει: «Εχουν τεράστιες ευθύνες οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα για την πολιτική της "μηδενικής ανοχής", που επιτρέπει να δρουν ανενόχλητα ομάδες αντιδραστικών - ρατσιστικών στοιχείων.

Τέτοιες ενέργειες, συμπληρώνει, εντάσσονται στο πλαίσιο της λογικής που καλλιεργεί το σύστημα, ότι για τη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια που βασανίζουν τους εργαζόμενους και οξύνονται μάλιστα σήμερα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ευθύνονται και οι μετανάστες - πρόσφυγες. Αποτελούν επίσης πρόσχημα για την κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την αστυνομική βία και τρομοκρατία».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλοντας «τις βάρβαρες και άνανδρες επιθέσεις των "φασιστοειδών". Ζητά τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων που την παρεμποδίζουν. Κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Αύξηση μισθών και ημερομισθίων. Ισα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα. Με την ταυτόχρονη ενίσχυση, όπως σημειώνει, του μετώπου Ελλήνων και μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ