Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διώχτηκαν από τη χώρα

Η συγκυβέρνηση υλοποιώντας την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, έχει ενισχύσει τις κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά των μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ περίπου 5.000 μετανάστες διώχτηκαν από τη χώρα μας από τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το Νοέμβρη 1.035 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων διώχτηκαν από την Ελλάδα (για 585 είχαν εκδοθεί αποφάσεις απέλασης κι οι υπόλοιποι «επέστρεψαν» μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης). Συνολικά, από τον περασμένο Αύγουστο διώχτηκαν από την Ελλάδα, 4.971 άτομα.

Εξάλλου, χτες σε συνέντευξη Τύπου ο Φ. Κρεπό, εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, τόνισε πως υπάρχει πίεση στις ελληνικές αρχές από την ΕΕ να κλείσουν τα σύνορα με την Τουρκία, ενώ τα κράτη-μέλη της ΕΕ δε θέλουν τους μετανάστες. Επίσης, αναφέρθηκε στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μεταναστών και τάχθηκε κατά του μέτρου της διοικητικής κράτησης.

Παράλληλα, σε χτεσινή συνέντευξη αντιρατσιστικών οργανώσεων καταγγέλθηκε, από Πακιστανό μετανάστη, ότι τον περασμένο μήνα ξυλοκοπήθηκε από φύλακες του στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στην Κόρινθο, ενώ μετανάστης από το Αφγανιστάν κατάγγειλε ξυλοδαρμό από αστυνομικούς μέσα σε αστυνομικό τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ