Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ολοι έχουν δικαίωμα στη δουλειά!

Ξεκάθαρη η θέση των περιφερειακών συμβούλων του ΚΚΕ

Κάτω από το αίτημα «Καμία απόλυση. Στην αντεργατική θύελλα οργανωμένη ανυπακοή», που ανάρτησαν σε πανό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιφέρεια Αττικής συνεδρίασε χτες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με κύριο θέμα τη διαθεσιμότητα που ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Παρουσία εργαζομένων της Περιφέρειας, 159 εκ των οποίων εντάσσονται στη διαδικασία της διαθεσιμότητας, το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του στις απολύσεις.

Η συζήτηση εξελισσόταν μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και αναμενόταν να καταλήξουν σε ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους.

Την ξεκάθαρη θέση πως «όλοι έχουν δικαίωμα στη δουλειά» και πως «άδικη είναι κάθε απόλυση» κατέθεσε χτες, εκ μέρους των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων του ΚΚΕ, ο Γ. Μανουσογιαννάκης. Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο ψήφισμα που κατέθεσε κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο:

  • Να μη σταλεί από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού κανένας κατάλογος με ονόματα εργαζομένων.
  • Να μην υπογραφεί καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης κανενός εργαζομένου στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Να μην προχωρήσει σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης μέσα από τους νέους οργανισμούς που φτιάχνονται.
  • Ο περιφερειάρχης, από το θεσμικό ρόλο του προέδρου της ΕΝΠΕ, να αναλάβει πρωτοβουλία για να μην υλοποιηθούν από καμία περιφέρεια αντίστοιχες αντεργατικές αποφάσεις.

Πρόκειται, όπως τόνισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης, για μία απόφαση που μπορεί να συμβάλλει στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι. «Αυτό όμως που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτήν την πολιτική είναι ο ενωμένος, ο ταξικά προσανατολισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

Εκ μέρους των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής, η Βέτα Πανουτσάκου ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να μην υπογράψουν καμία απόλυση και διαπιστωτική πράξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ