Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία τη Δευτέρα και στα Χανιά

Να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, προχωρώντας και σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη, αποφάσισε ομόφωνα η γενική συνέλευση των εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Χανίων που έγινε χτες. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μαζική.

Οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν στο σύνολό της, την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που εισηγήθηκε το ΔΣ του σωματείου, εκφράζοντας την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να δοθούν οι λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στην κεντρική διοίκηση.

Αποφάσισαν νέα ΓΣ τη Δευτέρα, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματά τους. Επίσης, απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στο νομό να πάρουν αποφάσεις για 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, απαιτώντας από το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν απεργία, απαιτώντας την κατάργηση του μνημονίου.

Μάλιστα, με παρέμβαση του σωματείου, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων πήρε ομόφωνα απόφαση να μη στείλει τις λίστες με τα ονόματα συναδέλφων τους και ούτε να υπογράψει ο Δήμαρχος πράξη διαθεσιμότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ