Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάλεσμα αγώνα στους σπουδαστές των ιδιωτικών σχολών

Ζωντανή κουβέντα στήθηκε χτες με σπουδαστές, στο Μοσχάτο, λίγο πριν ή μετά το μάθημα

Ενα από τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στην πλατεία
Ενα από τα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στην πλατεία
Συζήτηση με σπουδαστές της ιδιωτικής σχολής «Le Monde» πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής. Το Συνδικάτο και η Επιτροπή Νέων, που λειτουργεί στα πλαίσιά του, επιδιώκουν να έρχονται σε επαφή και να συναντιούνται στη δράση με τη νεολαία που βρίσκεται στις σχολές κατάρτισης, καθώς αποτελούν τους αυριανούς εργαζόμενους του κλάδου.

Ετσι, χτες, στην πλατεία δίπλα στη σχολή, στο Μοσχάτο, το Συνδικάτο κι η Επιτροπή Νέων προσπάθησαν να στήσουν μια εκδήλωση. Στόχος, να βρεθούν με παιδιά που σχόλαγαν ή πήγαιναν στο μάθημα, να μιλήσουν μαζί όχι μόνο για τα προβλήματα αλλά, κυρίως, για τις λύσεις τους και τον αγώνα που πρέπει να οργανωθεί. «Υλικά» της εκδήλωσης, ένα λιτό ταμπλό με γελοιογραφία, η μικρή εφημερίδα που έχει φτιάξει και διακινεί η Επιτροπή στους σπουδαστές.

Καθήκον κάθε συνδικάτου η επαφή με τους σπουδαστές

Μεγάλο μέρος των σπουδαστών ήδη διαθέτει μια πρώτη πείρα από την κατάσταση στους χώρους δουλειάς. Οσοι το καλοκαίρι έκαναν την πρακτική τους άσκηση στα ξενοδοχεία ήρθαν αντιμέτωποι με τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, τους μισθούς των 300 ευρώ, τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων. Οπως οι ίδιοι ανέφεραν, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι ξενοδόχοι ακόμα τους οφείλουν το τελευταίο μηνιάτικο. Πολλοί σπουδαστές είναι παράλληλα εργαζόμενοι και μάλιστα, όπως λένε, αν μείνουν χωρίς δουλειά είναι απίθανο να ανταποκριθούν στα έξοδα και να συνεχίσουν τη σχολή.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Νίκος Παπαγεωργίου, ανάμεσα σε άλλα τόνισε πως η επαφή με τους σπουδαστές αποδείχθηκε το προηγούμενο διάστημα πολύτιμη για το Συνδικάτο, καθώς μετέφερε την εικόνα από τους χώρους δουλειάς, πλούτισε την πείρα και ενίσχυσε τη δράση του. Την ανάγκη οι νέοι εργαζόμενοι να σταθούν στο χώρο δουλειάς τους με το κεφάλι ψηλά, υπογράμμισε η Κατερίνα Λαζανά, από την Επιτροπή Νέων. Κάλεσε τους σπουδαστές να οργανωθούν στο σωματείο, να πλαισιώσουν την Επιτροπή Νέων, αλλά και να πάρουν πρωτοβουλίες στη ίδια τους τη σχολή, προκειμένου να μη βρεθεί κανένα παιδί λαϊκής οικογένειας μόνο του μπροστά στα προβλήματα που γεννά η αντιλαϊκή πολιτική σε κάθε πλευρά της ζωής του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ