Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ/ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Με αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων και παραπέρα ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στις Επισιτιστικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής.

Στις εκλογές ψήφισαν 488 εργαζόμενοι (256 είχαν ψηφίσει στις εκλογές του 2010). Ακυρα - λευκά βρέθηκαν 5. Η «Ταξική Ενότητα», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, πήρε 384 ψήφους (είχε 210) και 9 έδρες. Η «Αντεπίθεση στον επισιτισμό», που στηρίζεται από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ πήρε 99 ψήφους (είχε 46) και 2 έδρες.

Για το Εργατικό Κέντρο, η «Ταξική Ενότητα» εξέλεξε 6 αντιπροσώπους (είχε 3) και η «Αντεπίθεση στον επισιτισμό» 1.

Για την Ομοσπονδία, η «Ταξική Ενότητα» εξέλεξε 4 αντιπροσώπους (είχε 2) και η «Αντεπίθεση στον επισιτισμό» 1.

Η «Ταξική Ενότητα» σε ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους, που παρά την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, παρά την προσπάθεια διάσπασης του κλάδου από δεκάδες σωματεία - σφραγίδες, παρά την τυχοδιωκτική στάση διαφόρων ομάδων που υπονομεύουν τη συλλογική πάλη και τη δύναμη των ίδιων των εργαζόμενων, έκαναν το βήμα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ταξικής Ενότητας για συμμετοχή στις εκλογές. Ο διπλασιασμός των ψηφισάντων φανερώνει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, φανερώνει πως η ισχυροποίηση του Συνδικάτου, της δύναμής μας, γίνεται πλέον υπόθεση ακόμη περισσότερων συναδέλφων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ