Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ

Στο ξεπούλημα του ΟΑΕΔ αντιστέκονται όλο και περισσότεροι σπουδαστές των Σχολών Μαθητείας του Οργανισμού σε όλη τη χώρα. Ηδη στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας οι σπουδαστές έχουν προχωρήσει στην κατάληψη των σχολών τους, αρνούμενοι να δεχτούν τη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε ΑΕ.

Οι σπουδαστές επισημαίνουν ότι την ακέραια ευθύνη για τα προβλήματα και τα κενά που υπάρχουν στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα έχει η κυβέρνηση. Επίσης, τονίζουν ότι δεν ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες που παρέχει ο ΟΑΕΔ στους ανέργους, ενώ με τα προγράμματα επιδότησης των επιχειρήσεων, με τα προγράμματα τύπου stage, τους εξευτελιστικούς μισθούς και το χαμηλό ένσημο που κολλάνε οι σπουδαστές, ο ΟΑΕΔ έχει μετατραπεί σε οργανισμό εργοδοτών και όχι ανέργων, σε οργανισμό περιορισμού των δικαιωμάτων του εργαζομένου.

Για τις Σχολές Μαθητείας της Αθήνας, το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι μεθαύριο, Πέμπτη, στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος, όπου θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας.

Κύρια αιτήματα είναι η διατήρηση του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, η οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού, η πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, η αναβάθμιση του πτυχίου και κατάργηση των εξετάσεων πιστοποίησης, η αύξηση του μισθού και του ενσήμου, η εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η παροχή δωρεάν βιβλίων, τα οποία να είναι σύγχρονα και κατανοητά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ