Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΚΕ
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους σπουδαστές του ΟΑΕΔ

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους σπουδαστές των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ με Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές καταγγέλλουν την καθυστέρηση, που ξεπερνά ακόμα και τους έξι μήνες, στην καταβολή των δεδουλευμένων στους σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ, που εργάζονται στο πλαίσιο της μαθητείας.

«Ηδη σε αρκετές πόλεις της χώρας οι σπουδαστές βρίσκονται σε αναβρασμό. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν κινητοποιήσεις από τον προηγούμενο μήνα, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των πενιχρών μισθών που τους οφείλονται», αναφέρουν.

«Η καθυστέρηση των δεδουλευμένων», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «έρχεται να προστεθεί στα ήδη μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σπουδαστές», όπως είναι ο χαμηλός μισθός που παίρνουν, το γεγονός ότι συχνά η πρακτική δεν γίνεται πάνω στο αντικείμενο το οποίο σπουδάζουν, η επιβάρυνση με τα καθημερινά έξοδα για τις μετακινήσεις από και προς τη δουλειά και το σχολείο, το μισό ένσημο που στην ουσία δεν τους καλύπτει σε τίποτα.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, οι σπουδαστές αντιμετωπίζουν και την κυβερνητική κοροϊδία: Μόλις την περασμένη Τετάρτη, σε εκδήλωση των ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης στην οποία παρευρέθηκε, ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Ηλιόπουλος δεν είπε κουβέντα για όλα αυτά, αλλά εμφανίστηκε να δηλώνει ότι «θέλω να συγχαρώ τους καθηγητές και τους μαθητές των σχολών του ΟΑΕΔ για την καταπληκτική δουλειά που κάνουν και να τονίσω ότι το υπουργείο οφείλει να παραδειγματιστεί από το έργο τους»...

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από την υπουργό Εργασίας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε: Να καταβληθούν άμεσα και χωρίς επιπλέον καθυστέρηση όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους σπουδαστές. Να εξασφαλιστεί από δω και στο εξής η τακτική πληρωμή τους κάθε μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ