Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία σε καράβια και σιδηρόδρομο

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση στον Πειραιά (10 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη), καθώς και στην προσυγκέντρωση για την περιφρούρηση της απεργίας (5.30 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη).

Απόφαση για 24ωρη απεργία έχουν πάρει επίσης οι εργαζόμενοι στα τρένα (ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Προαστιακός).

Σε ρόλο υπονομευτή οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στις αστικές συγκοινωνίες

Την ίδια ώρα, στο ρόλο του υπονομευτή των πανεργατικών απεργιών συμπρωταγωνιστούν για πολλοστή φορά οι πλειοψηφίες στις διοικήσεις των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών, καθώς σήμερα δεν θα γίνει απεργία σε μετρό και ηλεκτρικό, ενώ στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα γίνουν στάσεις εργασίας (έναρξη βάρδιας έως 9 π.μ. και 9 μ.μ. έως λήξη βάρδιας). Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα απεργήσουν αύριο Πέμπτη για το ζήτημα του κλεισίματος του αμαξοστασίου του Ελληνικού, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο μετρό (από 6 π.μ. έως 9 π.μ. και από 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας).

Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να αψηφήσουν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Ακόμα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο υπουργείο Μεταφορών στις 11 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ