Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαιτούν άμεσες δεσμεύσεις

Σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Περιστερίου, προχωρούν την Πέμπτη στις 9 μ.μ. μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί του 10ου Λυκείου

Σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο Περιστερίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, στις 9 το βράδυ, προχωρούν οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του 10ου Λυκείου Περιστερίου, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον εμπαιγμό αλλά και την κωλυσιεργία για την ανέγερση του νέου τους σχολείου. Την απόφαση για την κινητοποίηση έχουν πάρει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και ο Σύλλογος Γονέων του 10ου Λυκείου.

Συγκεκριμένα, στις 17 Μάη τελειώνει ο χρόνος για την αγορά από τον ΟΣΚ της γης για την ανέγερση του σχολείου. Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων του 10ου Λυκείου Περιστερίου «ο μαραθώνιος των δεκάχρονων αγώνων μας, μάς διασφάλισε το κονδύλι για την αγορά της γης. Ομως τελευταία στιγμή μαθαίνουμε, ότι εκεί θέλουν να φτιάξουν αναψυκτήρια και όχι σχολείο για τη μόρφωση των παιδιών μας».

Καταγγέλλει επίσης, το υπουργείο Παιδείας, το ΥΠΕΧΩΔΕ, τον ΟΣΚ και το Δήμο Περιστερίου που «συνειδητά απέκρυψαν το γεγονός από εμάς και τα παιδιά μας τα τελευταία χρόνια». Δηλώνει δε ότι αυτά τα σχέδια δεν πρόκειται να περάσουν, γιατί «το συμφέρον το δικό μας και των παιδιών μας είναι μεγαλύτερο απ' τα οικονομικά συμφέροντα και τη διαπλοκή. Η μόρφωση των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί απαιτούν στον ενάμιση μήνα που απομένει για να αγοραστεί η γη από τον ΟΣΚ, το ΥΠΕΧΩΔΕ να λύσει την εκκρεμότητα και η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον ΟΣΚ να δεσμευτεί με χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση του σχολείου.

Τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών του 10ου Λυκείου εκφράζουν με ψηφίσματά τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 45ου Δημοτικού Σχολείου, του 8ου Γυμνασίου Περιστερίου, του 17ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και το 15μελές του 7ου ΕΛ Περιστερίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org