Τρίτη 20 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η 25η Μαρτίου εκτός...

Στην Οδησσό, τη Λάρνακα και το Μιλάνο θα διοργανώσει εκδηλώσεις το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού για την 25η Μαρτίου.

Η εβδομάδα ελληνικού πολιτισμού στην Οδησσό (19-25/3) περιλαμβάνει διαλέξεις σε σχολεία, επιστημονική ημερίδα, εκθέσεις, συναυλίες και άλλα με συμμετοχή τοπικών κρατικών φορέων και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας. Επίσης θα εγκαινιαστεί το τμήμα της Φιλικής Εταιρείας στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Οδησσού, καθώς και νέοι χώροι του Μουσείου της Φιλικής Εταιρείας, στο οποίο στεγάζεται το Παράρτημα του ΕΙΠ.

Ενδιαφέρουσα είναι η έκθεση «Το ελληνικό βιβλίο στην Οδησσό» στην Κρατική Επιστημονική Βιβλιοθήκη Γκόρκι και η συναυλία του συνθέτη και σολίστ της Φιλαρμονικής Οδησσού, Α. Σεβτσένκο, ο οποίος θα παρουσιάσει και το βιβλίο του «Η μουσική της αρχαίας Ελλάδας». Η Ενωση Φιλοτελιστών Ουκρανίας θα παρουσιάσει το βιβλίο «Χρυσός Αιώνας», με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ, στις 24/3 θα δώσει συναυλία το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής του Ποντιακού Συλλόγου Ξάνθης. Στις 25/3 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με καλλιτεχνικά συγκροτήματα των Ελλήνων της Ουκρανίας.

Στη Λάρνακα οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλία του Χρήστου Λεοντή, με τα έργα του «Καταχνιά» και «Καντάτα Ελευθερίας» σε κείμενα των Ρήγα, Σολωμού και Μακρυγιάννη και παράσταση με το έργο «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Αννα Βαγενά.

Στο Μιλάνο το ΕΙΠ ενισχύει την ελληνική εβδομάδα του ελληνικού προξενείου και της ελληνικής κοινότητας με διάλεξη για τον Ανδρέα Κάλβο και ρεσιτάλ πιάνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την 25η Μάρτη(20/3/2004)
ΑΤΙΤΛΟ(20/3/2003)
Ανανέωση μορφής - περιεχομένου(14/5/2002)
Της μνήμης και της Ανοιξης(29/4/1999)
Το λιμάνι της μαγείας(21/3/1999)
Καλή αρχή! Θα υπάρξει συνέχεια;(25/9/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org