Σάββατο 17 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ
«Λύση εδώ και τώρα»

Την υποστήριξη του ΚΚΕ εξέφρασε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του Κόμματος, σε αντιπροσωπεία των συμβασιούχων

Από τη συνάντηση στα γραφεία του ΚΚΕ
Από τη συνάντηση στα γραφεία του ΚΚΕ
Τη δέσμευση ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα των συμβασιούχων του ΤΕΒΕ για σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους χτες το πρωί.

Οι συμβασιούχοι που συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΤΕΒΕ, έχουν ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ζητώντας να δεσμευτούν πάνω στο αίτημά τους για μονιμοποίηση. Στο μεταξύ «αυτοεξορισμένοι» συνεχίζουν να βρίσκονται από την Τετάρτη, δέκα εργαζόμενοι ενώ τη Δευτέρα θα μεταφερθούν εκεί άλλοι δέκα συνάδελφοί τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι περίπου 150 συμβασιούχοι μετά από 10 χρόνια εργασίας καλύπτοντας πάγιες ανάγκες υπό το καθεστώς της πολιτικής ομηρίας που τους διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο καθώς ο νόμος 2689/2000 για την τακτοποίηση των εκτάκτων του δημοσίου, τους εξαιρεί με αιτιολογικό, ότι δεν είχαν 24 μήνες προϋπηρεσίας λόγω ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει. Αποτέλεσμα, όλα τα τελευταία χρόνια εργασίας που έχουν, να μη θεωρούνται ως προϋπηρεσία καθώς δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα τα ασφαλιστικά μέτρα.

Οι συμβασιούχοι μετά τη συνάντηση, ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη στήριξη και σημείωσαν ότι θα αγωνιστούν μέχρι να δικαιωθούν. Επισήμαναν ακόμα στην Αλ. Παπαρήγα, ότι έχουν φτάσει σε απόγνωση καθώς μετά από δέκα χρόνια δουλιάς πετιούνται στο δρόμο όταν και η ίδια η υπηρεσία τους δηλώνει ότι τους έχει ανάγκη. Κατήγγειλαν ακόμα, την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση, να στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον τους. Ανέφεραν όμως και τη συμπαράσταση που βρήκαν από δύο μέλη της Επιτροπής Μακρονησιωτών, που ζήτησαν να πάνε και πάλι στον τόπο εξορίας τους και να συμπαρασταθούν στους δέκα εργαζόμενους.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα, ο αγώνας των συμβασιούχων είναι απόλυτα δίκαιος. «Απόδειξη, σημείωσε, ότι και η ίδια η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΤΕΒΕ προσπαθούν και αναζητούν προσχήματα νομικού τύπου για να απαντήσουν στο ζήτημα ενώ αναγκάζονται να διαβεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο. Επομένως, αν όντως, το πιστεύουν, μπορούν να δώσουν λύση εδώ και τώρα, δίνοντας διέξοδο για μόνιμη δουλιά στους ανθρώπους αυτούς χωρίς να τους μετατρέπουν σε ομήρους».

«Εξάλλου, οι άνθρωποι κάνουν τους νόμους οι οποίοι ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο. Αφού λοιπόν υπάρχει μια τέτοια ευαίσθητη στάση σ' αυτό το πρόβλημα κάτω από την πίεση των ίδιων των εργαζομένων, δε μένει παρά η πραγματική και αδιαμφισβήτητη λύση του ζητήματος, να επιστρέψουν στη δουλιά τους, με πλήρη δικαιώματα», επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org