Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη, καινούριες δυνάμεις μπήκαν για πρώτη φορά στην οργάνωση της απεργίας και ξεπέρασαν εμπόδια και δυσκολίες. Μαζί τους, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, φοιτητές και σπουδαστές, μαθητές, γυναίκες.

Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αντίστασης και αγώνα που απηύθυναν πολύμορφα τις προηγούμενες μέρες οι ταξικές δυνάμεις μέσα από εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με πικετοφορίες και αυτοκινητοπομπές ενημέρωσης.

Χτες, από νωρίς το πρωί, δεκάδες εργαζόμενοι στάθηκαν απεργιακοί φρουροί σε εργοστάσια, καταστήματα, εργοτάξια και γιαπιά, τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, οργανωμένα περιφρούρηση της απεργίας έγινε στο Χαλυβουργείο και στα εργοστάσια ΣΙΔΕΝΟΡ, ΑΓΝΟ, ΕΔΕΣΜΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΣΝΑΚ, «Μπαρμπα Στάθη», «Αραμπατζή», ΔΕΛΤΑ, Αλλατίνη, HELLENIC CATERING, ΟΜΥΑ. Επίσης, στα εμπορικά καταστήματα NOTOS, HONDOS, στο ξενοδοχείο ΔΙΑΚΟΝΙΑ και σε μια σειρά άλλους χώρους δουλειάς.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, στο Αγαλμα Βενιζέλου, ο Κώστας Ηλιού, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Μετάλλου του ΠΑΜΕ, τόνισε: «Εχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους. Ξέρουμε καλά ότι δεν είναι ανίκητοι! Μπορεί το κράτος των μονοπωλίων να φαίνεται ισχυρό, αλλά τη μάχη την κερδίζει στο τέλος ο πιο οργανωμένος, ο πιο πειθαρχημένος, αυτός που ξέρει για ποιο λόγο αγωνίζεται και πού πρέπει να σημαδέψει. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τελικά μια συνειδητοποιημένη εργατική τάξη κι έναν αποφασισμένο λαό!


MotionTeam

Η δική μας τιμή, η δική μας ευθύνη, το δικό μας χρέος είναι ο μαχητικός οργανωμένος αγώνας, η περηφάνια και η πίστη ότι θα νικήσουμε!

Γιατί εμείς είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο!».

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Γιάννης Νιβορλής, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές των ταξικών συνδικάτων, ενωμένοι και αλληλέγγυοι να οργανώσουν τον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Χαιρέτισε εκπρόσωπος των οικότροφων φοιτητών της εστίας Δ' του ΑΠΘ, που παλεύουν ενάντια στην πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας, που πέραν όλων των άλλων έχει επιπτώσεις και στο δικαίωμά τους στη δωρεάν σίτιση (έκλεισε το εστιατόριο των εστιών).

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. Ο λαός πήρε τη θέση του πίσω από τα πανό των σωματείων, των αγωνιστικών συσπειρώσεων, των λαϊκών επιτροπών. Η πορεία κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Σήμερα οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν με ακόμα μεγαλύτερη ορμή τη μάχη στους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, στους χώρους μόρφωσης.


MotionTeam


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ