Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εκαναν το βήμα κόντρα στην υποταγή

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στον Πειραιά η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας χαρακτηρίστηκε από τη μαζικότητα της απεργιακής διαδήλωσης, που καταγράφηκε ως μία από τις μεγαλύτερες που έχει «δει», ενώ το πανό της Γραμματείας ΠΑΜΕ με τις φράσεις «Οχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια και έξω από την ΕΕ», που ήταν η προμετωπίδα, έδινε το στίγμα.

Την ανάγκη να δυναμώσουν τα θετικά βήματα που γίνονται στους χώρους δουλειάς από την οργανωμένη και συστηματική δουλειά των ταξικών δυνάμεων ανέδειξε η συμμετοχή εργατών από μεγάλο εργοστάσιο του Πειραιά, που απήργησαν κόντρα στην απόφαση ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που πλειοψηφούν στη διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου, να απεργήσουν μόνο τα μέλη της διοίκησης. «Η διοίκηση του σωματείου κάνει ό,τι πει ο εργοδότης. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Μας έχουν τσακίσει. Πρόσφατα μας έκοψαν και το διάλειμμα και εργαζόμενες τρώνε ενώ δουλεύουν και κλαίνε από την κούραση», ανέφερε ένας εργαζόμενος του εργοστασίου.

Το δικό τους «παρών» έδωσαν και οι εργαζόμενοι από το πολυκατάστημα ΣΠΡΙΝΤΕΡ του Κερατσινίου, ενώ μαζικό ήταν και το μπλοκ των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων που διαδήλωσαν πίσω από το πανό της ΠΑΣΕΒΕ.

Η μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας είχε ξεκινήσει αξημέρωτα, με τις απεργιακές φρουρές να παίρνουν τα πόστα τους, καταρχήν στους καταπέλτες των πλοίων στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών. Ενώ στα εργοστάσια ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΕΛΑΪΣ, ΛΕΒΕΡ, στις επιχειρήσεις του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού η περιφρούρηση της απεργίας έγινε υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων των εργοστασίων.


Η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, που είχε κατακλυστεί από εργατόκοσμο. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενώ χαιρέτισαν ο Γιάννης Γεωργόπουλος, από την Επιτροπή Αγώνα Πανεπιστημίου Πειραιά του ΜΑΣ, και η Κάτια Κρόκου, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά που κατέληξε στο λιμάνι ενισχύοντας την περιφρούρηση στα καράβια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ