Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
48ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012
Δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Την υποταγή τους σε μια ζωή - σκλαβιά απέρριψαν, χτες, οι δεκάδες χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές που διαδήλωσαν μαζικά και δυναμικά με τις σημαίες του ΠΑΜΕ σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα ξεχωριστά στιγμιότυπα είναι σίγουρο ότι θα αυξάνονται όσο συγκεντρώνεται η πείρα από τη μάχη. Ενα από αυτά εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, όπου πήραν απάντηση οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί των εφοπλιστών: Η προσπάθεια της εργοδοσίας να αποπλεύσουν τα «Φλορένσια και «Ολύμπικ Κρουζ» (του ομίλου Γκριμάλντι) έπεσε στο κενό. Τα καράβια ακινητοποιήθηκαν μετά από απόφαση των ίδιων των πληρωμάτων, που έστειλαν μήνυμα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που θέλει να μετατρέψει τα καράβια σε πλωτά γκέτο.

Στο πλευρό των εργατών βρέθηκαν και τα παιδιά τους, με μαθητές να διαδηλώνουν μετά από απόφαση και των συμβουλίων τους, όπως έκανε το 15μελές Συμβούλιο στη Χώρα της Νάξου.

Υπήρξαν περιοχές όπου οργανώθηκαν περισσότερες από κάθε άλλη φορά συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, όπως έγινε στη Θεσσαλία (κινητοποιήσεις έγιναν σε 10 πόλεις), ενώ άλλες όπου η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη ακόμα και από την τελευταία απεργία, όπως έγινε στην Κέρκυρα.

Το δικό τους ξεχωριστό «παρών» οργάνωσαν οι σύμμαχοι της εργατικής τάξης, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι αγρότες. Οι τελευταίοι μάλιστα διαδήλωσαν ακόμα με τρακτέρ τους σε Λάρισα, Αργος, Καρδίτσα, Χανιά.


ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΞΑΝΘΗ
ΞΑΝΘΗ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ

ΝΑΞΟΣ
ΝΑΞΟΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ

Eurokinissi

ΤΡΙΚΑΛΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ