Τρίτη 23 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού

Τα δικαιώματα του παιδιού και η 31χρονη δράση της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) ήταν το θέμα της εκδήλωσης - γιορτής που διοργάνωσε η οργάνωση το περασμένο Σάββατο το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης. Μιλώντας στους παρευρισκόμενους η Μάρη Λαυρεντιάδου, πρόεδρος της ΕΕΔΔΑ, αναφέρθηκε στη δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην καταπίεση, στους σκοπούς της ΕΕΔΔΑ, στις δεκάδες εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης που έχει πάρει μέρος και σε αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη και σήμερα, τόσο στη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο, όσο και στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Ελλάδα.

Για τα δικαιώματα των παιδιών και τον ταξικό διαχωρισμό τους μίλησε ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΔΑ. «Διεκδικούμε, παλεύουμε ώστε να μεγαλώσουν τα παιδιά και να ζήσουν σε μια κοινωνία όπου δε θα υπάρχει βαρβαρότητα, όπου όλοι θα απολαμβάνουν τα προϊόντα της εργασίας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως το επόμενο διάστημα η Επιτροπή χρειάζεται να αναπτύξει πλούσιο έργο και να μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Ελένη Γιαλέλη, εκπαιδευτικός και μέλος της ΕΕΔΔΑ, που συνόδευσε 4 παιδιά (1 από τους ηρωικούς απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», 1 από μεταναστευτική κοινότητα και 2 από το Δήμο Πετρούπολης) στην κατασκήνωση των «Φίλων του Κόσμου» στη βόρεια Γαλλία κατόπιν συνεργασίας της ΕΕΔΔΑ με τη Λαϊκή Μέριμνα Γαλλίας. Με οπτικοακουστικό υλικό παρουσίασε κάποιες πλευρές από τη διαμονή τους στην κατασκήνωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια τα παιδιά μίλησαν για τις εμπειρίες τους.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πετρούπολης Θανάσης Φιλίππου, ενώ εκπρόσωπος από το Σωματείο των Χαλυβουργών εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τεράστια αλληλεγγύη που πήραν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ