Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

Η «ΔΥΣΚΟΛΙΑ» ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ: «Είχα πάντοτε μια δυσκολία να καταλάβω από πού προκύπτει όλη αυτή η οργή που βλέπουμε κάθε τόσο να εκδηλώνεται γύρω μας» (στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: «Το 15,8% των Γερμανών ή 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι θεωρούνται σήμερα φτωχοί (...) υπάρχει σημαντική αύξηση από το 2005 (...) τότε, ο αριθμός των φτωχών στη Γερμανία αντιστοιχούσε στο 12,2%, ενώ το 2008 είχε φτάσει το 15,6% (...) Στην Ιταλία το πρώτο εξάμηνο του έτους έχει αυξηθεί κατά 15,2% ο αριθμός των Ιταλών που ζήτησαν βοήθεια (συσσίτιο, ρούχα ή στέγη) (...) στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι το 2010 ο αριθμός των φτωχών αυξήθηκε κατά 1,9 εκατομμύρια, για να φτάσει τα 115,7 εκατομμύρια» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ: «Σ' όλο τον πλανήτη (...) 925 εκατομμύρια - περισσότεροι από τον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης μαζί - αδυνατούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη τροφή (...) 1,4 δισεκατομμύρια συνάνθρωποί μας (...) προσπαθούν να επιβιώσουν με λιγότερα από 1,25 δολάρια την ημέρα (...) μετά το 2009 καταγράφεται σημαντική αύξηση της φτώχειας ως συνέπεια του έντονου "κοινωνικού σοκ" που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: «Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση (...) αυξάνει δραματικά τους δείκτες κατάθλιψης (...) περίπου 850.000 Ελληνες και 1,1 εκατ. Ελληνίδες πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη (...) η οικονομική κρίση αποτελεί την κύρια αιτία αύξησης των κρουσμάτων κατάθλιψης (...) σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη σημαντική αιτία ανικανότητας για εργασία και μέχρι το 2030 η πρώτη» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: «Αποδεικνύεται πόσο σοβαρό ατόπημα της κυβέρνησης Παπαδήμου (...) αποτελεί η αποδοχή της κουβέντας για τα εργασιακά (...) οι μισθοί ή οι συντάξεις που μειώνονται μπορεί αύριο να αυξηθούν. Αλλά τα εργασιακά δικαιώματα που καταργούνται θα χρειαστούν δεκαετίες για να αποκατασταθούν» (στα ΝΕΑ).

Ο ΣΤΟΧΟΣ: «Χρειαζόμαστε την ευελιξία (...) μέχρι τον Φεβρουάριο εκπνέουν όλες οι παλαιές κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις εργασίας. Με τι θα μοιάζουν οι νέες συμφωνίες, τις οποίες θα χρειαστεί η οικονομία προκειμένου να διευκολύνει την επαναφορά της σε θετικούς ρυθμούς παραγωγής;» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ: «Αν όλα εξελιχθούν ομαλά (...) όσα θα γίνουν το επόμενο διάστημα θα σημαδέψουν την πορεία της χώρας. Το οικονομικό μοντέλο θα αλλάξει δραματικά και το πολιτικό σύστημα θα αναδιαταχθεί πλήρως. Τίποτε δεν θα μείνει το ίδιο. Προσδεθείτε...» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ