Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Από μέρα σε μέρα
«Χαλυβουργία» και ... Ζεφύρι

«Η αστυνομία πήγε σε άντρα ανομίας, Πήγε στο Ζεφύρι. Η αστυνομία πήγε στη Χαλυβουργία».

Αυτά είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, στο ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, σε μια συνέντευξη κομμένη και ραμμένη στη λογική της ανάγκης η αστυνομία να εξοπλιστεί, να έχει για παράδειγμα «όπλα των 7,62», «ομάδες κρούσης που θα αντιμετωπίζουν τα καλάσνικοφ» και άλλα τέτοια.

Ταυτίζουν τη «Χαλυβουργία», τους απολυμένους εργάτες που πάλεψαν για το ψωμί της οικογένειάς τους και το μεροκάματο, με τα κυκλώματα διακίνησης όπλων και ναρκωτικών στα οποία συμμετέχουν Ελληνες και ξένοι και που πίσω τους κρύβονται επιχειρηματικοί όμιλοι που κάνουν τεράστιο τζίρο και άλλοι μηχανισμοί. Ταυτίζουν τη μορφή πάλης της απεργίας για να διεκδικήσουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μια ζωή χωρίς εξαθλίωση, με τη δράση φασιστοειδών που ανά ομάδες σακατεύουν μετανάστες που προηγούμενα έχουν εξοντωθεί στη δουλειά από τα αφεντικά για ένα κομμάτι ψωμί.

Δεν πρέπει να παραξενεύει τους εργάτες και τις λαϊκές οικογένειες αυτή η προπαγάνδα. Αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή πάνε μαζί. Για να τα περάσει το κεφάλαιο και τα κόμματα που το στηρίζουν, ενισχύουν τους κατασταλτικούς τους μηχανισμούς και επιχειρούν να καλλιεργήσουν συνειδήσεις αντιδραστικές. Γι' αυτό το λόγο, οι εργάτες πρέπει να συνειδητοποιούν ότι ο αγώνας τους είναι ταξικός. Είναι αγώνας και ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει αλλά και ενάντια στην καταστολή των μηχανισμών του αστικού κράτους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org