Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Μόνο «ηλεκτρονικά» γίνονται εκλογές...

Δεν έγιναν, χτες, για δεύτερη φορά, οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης σε ΤΕΙ Αθήνας και Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά και από κινητοποιήσεις φοιτητών και διδασκόντων, ενώ οι εκλογές έγιναν τελικά με «ηλεκτρονική ψήφο» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επίσης όρισε για την Τετάρτη 24 Οκτώβρη εκλογές με «ηλεκτρονική ψήφο» και ανάλογη απόφαση έχει πάρει το ΤΕΙ Πειραιά.

Επόμενες προγραμματισμένες εκλογές για Συμβούλια Διοίκησης είναι τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη στα Πανεπιστήμια Αθήνας, Πάτρας και Πάντειο. Στην Αθήνα, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις δεκάδες Σύλλογοι φοιτητών και σπουδαστών έχουν υιοθετήσει ψήφισμα του ΜΑΣ για μπλοκάρισμα των εκλογών με συλλογικές αποφάσεις.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) οι εκλογές έχουν οριστεί στις 24 (για τα «εσωτερικά μέλη» του Συμβουλίου Διοίκησης) και στις 25 Οκτώβρη (για «εκπρόσωπο φοιτητών»). Οι φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν αποφασίσει κινητοποιήσεις με στόχο να τις μπλοκάρουν. Αποφάσεις μέχρι και χτες είχαν πάρει οι Σύλλογοι Φοιτητών Ιστορικού, Αρχαιολογικού, Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Φιλολογικού, Ψυχολογικού, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Ιταλικού, Γερμανικού, Γαλλικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων, Γεωπονίας, Ιατρικής, Νομικής, Γεωλογικού, Χημικού, Βιολογικού και Μαθηματικού.

  • Από χτεσινή συνάντηση που είχε η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ με τον υπουργό Παιδείας προέκυψε ότι μέσα στο Νοέμβρη, αφού συνεδριάσει η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ), θα συσταθεί η επιτροπή στην οποία θα κληθούν και τα πανεπιστήμια για να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα κριτήρια συγχωνεύσεων και καταργήσεων ιδρυμάτων, δηλαδή για το λεγόμενο σχέδιο «Αθηνά». Το Σάββατο οι πρυτάνεις, σε έκτακτη σύνοδο θα συζητήσουν το θέμα του σχεδίου «Αθηνά».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ