Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δικαίωμα η δωρεάν ασφαλής μεταφορά

Δυναμικά διαδήλωσαν χτες στο υπουργείο Εσωτερικών μαθητές και γονείς τους

Μαθητές από διάφορα σχολεία της Αττικής με τους γονείς τους, ενωμένοι με τα ίδια προβλήματα, την αγανάκτηση, την αγωνιστική διάθεση, διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών διεκδικώντας να ξεκινήσει επιτέλους η δωρεάν μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Παράλληλα απαίτησαν να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα με τη δημιουργία κρατικού ενιαίου φορέα για τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Τον τόνο έδωσαν οι μαθητές: Από ειδικά σχολεία, των οποίων οι μαθητές είτε μεταφέρονται με ευθύνη των γονιών τους - αν και εφόσον μπορούν - για να κάνουν τρίωρα λόγω ελλείψεων, είτε μένουν κλεισμένοι σπίτι. Από μουσικά σχολεία για τα οποία η εξασφάλιση μετακίνησης συνδέεται με τη λειτουργία τους καθώς υπάρχουν τέσσερα σε όλη την Αττική. Από περιοχές της Αττικής όπου τα σχολεία απέχουν χιλιόμετρα από τα σπίτια των παιδιών. Τα παιδιά με συνθήματα, μουσική και τραγούδι φώναξαν την απαίτηση να τους αποδοθεί αυτό που δικαιούνται: ένα μέσο να πάνε στο σχολείο. Εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την πολιτική που τους έχει «πουλήσει» την ίδια στιγμή που χαρίζει χρήματα και δικαιώματα στο μεγάλο κεφάλαιο και που και εκείνη την ώρα που διαδήλωναν για τα αυτονόητα, παζάρευε δικαιώματα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.


Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η ΑΣΓΜΕ, οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας - Ανατολικής Αττικής - Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων που αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους για το ζήτημα της μεταφοράς. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ενώ την αλληλεγγύη στον αγώνα τους εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης.

Αντιπροσωπεία των φορέων συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου από τον οποίο εισέπραξαν κατανόηση για το πρόβλημα, όχι όμως συγκεκριμένη δέσμευση για άμεση και μόνιμη λύση. Από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν χρειάζονται συμπόνια αλλά λύσεις και εξήγγειλαν συνέχιση της πρωτοβουλίας συντονισμού, κατά τόπους κινητοποιήσεις και περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

  • Συνέχεια στις κινητοποιήσεις για το πρόβλημα της μεταφοράς δίνουν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία όλης της χώρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων των μαθητών τους. Σήμερα, προγραμματίζονται μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα σε κεντρικά σημεία των πόλεων όπου λειτουργούν τέτοια σχολεία. Στην Αθήνα, το σημείο συνάντησης είναι η οδός Ερμού, το μεσημέρι. Την Τρίτη 23 Οκτώβρη θα γίνουν αποχές, πορείες σε κεντρικούς δρόμους και επίδοση ψηφισμάτων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ