Σάββατο 20 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πέθανε η Μαρία Παπαδοπούλου - Ζιώγα

Ανακοίνωση για το θάνατό της από την Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Απεβίωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης η αγωνίστρια Μαρία Παπαδοπούλου - Ζιώγα. Η κηδεία τελείται σήμερα, Σάββατο 20 Οκτώβρη και ώρα 12.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Τα βαθύτατα συλλυπητήριά της για το θάνατο της συντρόφισσας εκφράζει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η συντρόφισσα οργανώθηκε το 1942 στην ΟΚΝΕ και τον ΕΛΑΣ. Ηταν ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ στο Νομό Κοζάνης και υπήρξε μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας και της Νομαρχιακής Επιτροπής της Χαλκιδικής και μέχρι πρόσφατα γραμματέας της ΚΟΒ Πολυγύρου. Ενώ στις εκλογές του 1996 και του 2000 ήταν υποψήφια βουλευτής στο Νομό Χαλκιδικής.

Η συντρόφισσα αγωνίσθηκε αταλάντευτα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, τόσο την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, όσο και αργότερα στην πολιτική προσφυγιά και μετά τη νομιμοποίηση του Κόμματος ως και το θάνατό της.

Η συντρόφισσα στα χρόνια της πολιτικής προσφυγιάς αναδείχθηκε σε διδάκτορα Ιστορικών Επιστημών, αφιερωμένη πάντα και με την επιστημονική της ιδιότητα στην υπόθεση της εργατική τάξης.

Στις δύσκολες καμπές της ταξικής πάλης, η στάση κομμουνιστών σαν της σ. Ζιώγα αποτελεί παράδειγμα για τις νέες γενιές των κομμουνιστών.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τα πιο βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια της συντρόφισσας».

Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους της Μαρίας Παπαδοπούλου - Ζιώγα εκφράζει επίσης η «Σύγχρονη Εποχή».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org