Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Μαζικά και ευρηματικά

Δυναμική και ευρηματική ήταν η παρουσία των φοιτητών και των σπουδαστών, στη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία. Εκτός απ' τα συνθήματα («Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» κ.ά.), οι φοιτητές και οι σπουδαστές που συμμετείχαν στο μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) «μίλησαν» με ένα «σκετς».

«Πρωταγωνιστής» ένας «χρυσαυγίτης» με κουκούλα, που «εκπροσωπούσε» το «Γραφείο ευρέσεως δούλων» της «Χρυσής Αυγής». Υπενθυμίζουμε πως η «Χρυσή Αυγή» λειτουργεί ένα δουλεμπορικό, ρατσιστικό παραμάγαζο με τον τίτλο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων». Μάλιστα, η κυβέρνηση, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει πλήρη κάλυψη σε αυτό το γραφείο ευρέσεως δούλων (μόνο για Ελληνες...).

Εκτός από τον δουλέμπορο - «χρυσαυγίτη» συμπρωταγωνιστές ήταν η Ευρωπαϊκή Ενωση «αγκαζέ» με έναν εκπρόσωπο της πλουτοκρατίας. Ενας «νέος εργαζόμενος» είχε κρεμάσει μια ταμπέλα που έγραφε «Νέοι κάτω των 25: 400 ευρώ», ενώ μια «φοιτήτρια» μια άλλη ταμπέλα που έγραφε «Φοιτητές: Βιβλία, σίτιση, στέγαση, μεταφορές 10.000 ευρώ ανά έτος»...

Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν με αποφάσεις τους οι Σύλλογοι Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών και ΣΓΤΚΣ.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ