Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δωρεάν μαθήματα για παιδιά ανέργων και μετανάστες

Δωρεάν διδακτική στήριξη σε έναν αριθμό μαθητών γυμνασίου - λυκείου, παιδιά ανέργων, μονογονεϊκών οικογενειών και ορφανά, που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, θα παράσχει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών του Νομού. Η στήριξη μπορεί να καλύψει ένα μικρό αριθμό μαθητών στα μαθήματα Μαθηματικά, Φιλολογικά, Φυσική, Οικονομικά, Πληροφορική, Γαλλικά και ειδικότητας Παθολογίας για μαθητές ΕΠΑΛ.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λυθούν μια σειρά πρακτικών προβλημάτων, χρειάζεται να καταγραφούν μέχρι την Τρίτη 16 Οκτώβρη και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 - στο 2ο όροφο), από τις 9 π.μ. έως τις 1.30 το μεσημέρι.

Η δήλωση για συμμετοχή πρέπει να γίνεται από τον γονέα αυτοπροσώπως, αν πρόκειται για παιδί ανέργων, ή μονογονεϊκών οικογενειών και από το ίδιο το παιδί αν είναι ορφανό και από τους δύο γονείς. Θα συνοδεύεται με αντίγραφο της κάρτας ανεργίας, των ανέργων, (του ενός, ή και των δύο γονέων αν είναι άνεργοι), αντίγραφο οικογενειακής κατάστασης από το δήμο για τις περιπτώσεις μονογονεϊκών οικογενειών ή ορφανών.

Παράλληλα, το ΕΚΝΛ προγραμματίζει μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες σε δύο γκρουπ, (αρχάριοι και λίγο προχωρημένοι).

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σε μια περίοδο που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες πληρώνουν τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και της επίθεσης της εργοδοσίας, θεωρεί ότι η ταξική αλληλεγγύη σε όσους έχουν πιο οξυμένα προβλήματα, σε όσους αγωνίζονται, πρέπει να αποτελεί στοιχείο της δράσης των συνδικάτων, όχι με τη μορφή της ελεημοσύνης, αλλά δεμένα με την οργάνωση της πάλης για την επίλυση των προβλημάτων. Αλλωστε, το ΕΚΛ ούτε μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες, ούτε θέλει να γίνει φροντιστήριο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ