Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»
Συνδικαλιστές δεν ήθελαν να πάρει απόφαση η Συνέλευση!

Να ... «καταστείλει» τις συλλογικές αποφάσεις, την οργάνωση των εργαζομένων «από τα κάτω» και το δικαίωμά τους να συμμετέχουν σε Γενικές Συνελεύσεις που θα παίρνουν αποφάσεις, προσπαθεί με κάθε ευκαιρία, με κάθε μέσο ο εργοδοτικός συνδικαλισμός. Ετσι, την περασμένη Πέμπτη, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές που αποτελούσαν το πρώην προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), απαγόρευσαν στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» να κατατεθούν προτάσεις και να παρθεί απόφαση, με το πρόσχημα ότι οι εδώ και 8 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους προς το σωματείο!

Ο πραγματικός λόγος που οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές της ΟΣΝΙΕ υπονομεύουν τις συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις είναι ότι θέλουν να σύρουν τους εργαζόμενους στα «νύχια» των κλινικαρχών και των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας. Είναι ενδεικτικό πως οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΟΣΝΙΕ, μαζί με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης «Ανένταχτη Εργατική Κίνηση» (σ.σ. στηρίζεται και από «Χρυσή Αυγή») παρουσιάζουν πως ο νέος επενδυτής που θα αγοράσει το «Ερρίκος Ντυνάν» θα ...«απογειώσει» το νοσοκομείο. Ταυτόχρονα, «πατούν» στην αγανάκτηση και την απελπισία των εργαζομένων που είναι 8 μήνες απλήρωτοι και τους κρύβουν ότι με το νέο εργασιακό καθεστώς θα κλιμακωθεί ολόπλευρα η επίθεση στα δικαιώματά τους. Το έδαφος έχει στρώσει ήδη η κλαδική ΣΣΕ που υπέγραψε εν κρυπτώ το προηγούμενο προεδρείο της ΟΣΝΙΕ προτού καθαιρεθεί, με την οποία μειώνονται μισθοί, καταργούνται τα ειδικά επιδόματα του κλάδου, όπως και τα ειδικά ωράρια και οι ειδικές άδειες για τους εργαζόμενους με επικίνδυνο για την υγεία τους αντικείμενο σε εργαστήρια και ακτινολογικά κέντρα.

Στο μεταξύ, χτες, η διοίκηση του «Ερρίκος Ντυνάν» εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το νοσοκομείο αναμένεται να μείνει χωρίς ρευστό και να κλείσει την Παρασκευή, ενώ είναι πολύ κοντά να «κλειδώσει» η συμφωνία με στρατηγικό επενδυτή. Για το υπουργείο Υγείας, αναφέρει, ότι ο Α. Λυκουρέντζος κάνει προσπάθειες να διαθέσει 2 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ