Κυριακή 18 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επικίνδυνη έξοδος για ΑΕΚ και Ιωνικό

Σε Γιάννενα και Νέα Σμύρνη δοκιμάζονται ο «Δικέφαλος» και ο Ιωνικός αντίστοιχα

Δύσκολο το έργο της ΑΕΚ στα Γιάννενα

Sportidea

Δύσκολο το έργο της ΑΕΚ στα Γιάννενα
«Χορταστική», όσον αφορά στα μεγάλης σημασίας παιχνίδια, είναι η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας, που σήμερα φιλοξενεί πέντε αναμετρήσεις και ολοκληρώνεται αύριο με την κόντρα των Ιωαννίνων μεταξύ του ΠΑΣ και της ΑΕΚ. Η μάχη της κατάκτησης μιας... ευρωπαϊκής θέσης συνεχίζεται χωρίς «φρένο», ενώ στα χαμηλά της βαθμολογίας η αγωνία για το ποιος θα γαντζωθεί από τα θετικά αποτελέσματα και θα παραμείνει τελικά στα μεγάλα σαλόνια, έχει κορυφωθεί.

Να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να βρεθεί όσο πιο κοντά γίνεται στον 2ο μέχρι στιγμής Παναθηναϊκό, θα επιδιώξει αύριο στα Γιάννενα η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ (16.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από μια άνετη επικράτηση στη Ρόδο κόντρα στην Καλαμάτα και στο μυαλό τους συνεχώς βρίσκονται οι επιπτώσεις που θα προκαλέσει η τυχόν απώλεια βαθμών. Γι' αυτό ο τεχνικός της ομάδας Τόνι Σαβέφσκι προσπάθησε όλη τη βδομάδα να κρατήσει την ηρεμία στους παίχτες του, οι οποίοι θα δοκιμαστούν σε μια «καυτή» και εξίσου δύσκολη έδρα. Ομως, η έντονη φημολογία περί επιστροφής του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει δημιουργήσει αναταραχή στο στρατόπεδο της ΑΕΚ και η ηρεμία κινδυνεύει να χαθεί. Αλλωστε το ζητούμενο στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι η άμεση αλλαγή τεχνικής ηγεσίας αλλά η συγκομιδή βαθμών. Ο Τόνι Σαβέφσκι και ο Εγκε Γκέραρντ έχουν ζητήσει από τους «κιτρινόμαυρους» ποδοσφαιριστές να ανταποκριθούν με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους και να συγκεντρωθούν στη δουλιά τους. Η επιθυμία τους είναι ο «Δικέφαλος» να παρουσιάσει ως το τέλος ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Η νίκη επί της Καλαμάτας μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο νικηφόρο σερί. «Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς που μας έχουν απομείνει. Να κάνουμε νίκες ως το τέλος», δήλωσε αρχικά ο Σκοπιανός τεχνικός και συνέχισε λέγοντας: «Ο αγώνας με τα Γιάννενα είναι δύσκολος. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί». Αν μη τι άλλο, η νίκη είναι το μόνο ζητούμενο στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα. Οι γηπεδούχοι καλούνται να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, προκειμένου να πάρουν ακόμα τρεις πολύτιμους βαθμούς και να απομακρυνθούν κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Στην αναμέτρηση με την «Ενωση» θα επιστρέψει ο Γήττας αλλά θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Ρουίς.

Ντέρμπι ουραγών στο Βύρωνα ανάμεσα σε Αθηναϊκό και ΟΦΗ

Sportidea

Ντέρμπι ουραγών στο Βύρωνα ανάμεσα σε Αθηναϊκό και ΟΦΗ
Η 23η αγωνιστική, ωστόσο, φιλοξενεί σήμερα και ένα ντέρμπι στη... μεσαία γραμμή, αυτό μεταξύ του γηπεδούχου Πανιώνιου και του Ιωνικού (16.00). Ο Πανιώνιος την περασμένη αγωνιστική κλονίστηκε από την ανέλπιστη ήττα στην Καισαριανή από τον Εθνικό Αστέρα και πάση θυσία θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με νίκη επί της ομάδας του Ολεγκ Μπλαχίν. Στην αντίπερα όχθη, οι Νικαιώτες εδώ και μέρες προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη σημερινή δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση, αφού η ισοπαλία στην 22η αγωνιστική με τον ΠΑΣ Γιάννενα τους... έβγαλε από την ευρωπαϊκή τροχιά. Στη Νέα Σμύρνη ο Ιωνικός θα παραταχθεί χωρίς τον Μπρούστερ, τον Μάντζιο που συμπλήρωσε έξι κίτρινες κάρτες αλλά και τον Χάουγκλαντ ο οποίος έχει να εκτίσει ακόμα δύο αγωνιστικές. Απών θα είναι σίγουρα ο τραυματίας Οφρυδόπουλος, ενώ ο Κομπαγιάσι παρά το γεγονός ότι δε νιώθει ενοχλήσεις στο τραύμα του, δύσκολα θα είναι έτοιμος για ένα τόσο δύσκολο ματς. Αλλος ένας, όμως, βασικός ποδοσφαιριστής προστέθηκε στα προβλήματα του Ολεγκ Μπλαχίν ενόψει του σημερινού αγώνα στη Νέα Σμύρνη. Ο Ουκρανός τεχνικός πιθανότητα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μιχάλη Βλάχου, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στη γάμπα.

Μηδαμινά είναι τα περιθώρια του Ηρακλή να χάσει βαθμούς στο πρωτάθλημα, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στην ομάδα που στοχεύει να βρεθεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ετσι, με μοναδικό στόχο τη νίκη ο «Γηραιός» φιλοξενεί σήμερα τον Πανηλειακό (16.00), ο οποίος δίκην εκκρεμούς ακροβατεί διαρκώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η σημερινή κόντρα λοιπόν έχει μεγάλη σημασία τόσο για τους γηπεδούχους όσο και για τους φιλοξενούμενους για διαφορετικούς όμως λόγους. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναζητάει απεγνωσμένα μια θέση στην Ευρώπη, ενώ οι Πυργιώτες θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Στο στρατόπεδο του Πανηλειακού θεωρούν ότι όλοι είναι ενωμένοι σαν «γροθιά» και ότι στο Καυτατζόγλειο θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη. Στον αγωνιστικό τομέα οι Ουζουνίδης, Γιαννακίδης, Φερεκίδης υπολογίζονται για το εκτός έδρας παιχνίδι, ενώ πρόβλημα στη μέση έχει ο Νούσιας και ο Μπάντοβιτς παραπονέθηκε για σημάδια κόπωσης.

Πελοποννησιακή κόντρα, όπου η Καλαμάτα φιλοξενεί την Παναχαϊκή

Sportidea

Πελοποννησιακή κόντρα, όπου η Καλαμάτα φιλοξενεί την Παναχαϊκή
Βήμα σωτηρίας θέλει σήμερα η Καλαμάτα στην έδρα της κόντρα στην Παναχαϊκή στο μεγάλο Πελοποννησιακό ντέρμπι (16.00). Στην ουρά στης βαθμολογίας οι μάχες είναι πολύ «σκληρές», αφού επικρατεί το σύνθημα «ο θάνατός σου η ζωή μου». Από τους φιλοξενούμενους απόντες θα είναι οι Σολάκης, Ταξιάρχης, συμπλήρωσαν έξι κίτρινες κάρτες (χάνουν και τον μεθεπόμενο αγώνα με τα Γιάννενα) ο Νικολαΐδης (συμπλήρωσε τρεις κίτρινες) ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ιωάννου και Κωστή.

Ο «σώζων εαυτόν σωθήτω» είναι η σημερινή κόντρα του Αθηναϊκού με τον ΟΦΗ στον Βύρωνα (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Ο Αθηναϊκός βρίσκεται στα όρια να αποχαιρετίσει την Εθνική Κατηγορία και με νίκη προσθέτει ακόμα ένα λιθαράκι στη... γέφυρα της σωτηρίας του, ενώ ο καταδικασμένος (όπως όλα δείχνουν) με υποβιβασμό ΟΦΗ αναζητάει το θαύμα που ίσως φέρουν οι συνεχόμενες νίκες. Στο αγωνιστικό μέρος ο τεχνικός των Κρητικών Γιάννης Σαμαράς δε θα έχει στη διάθεση του τον Μουνιόζ, ο οποίος έχει υποστεί θλάση στους προσαγωγούς και τον τιμωρημένο Ηπειρώτη. Αντίθετα, επανέρχονται ο Ιορδανίδης και ο Χαραλαμπίδης.

«Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα. Με τίποτα και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να χαλαρώσουμε. Πιστεύω, ότι στο τέλος θα δικαιωθούν οι προσπάθειές μας» δήλωσε ο τεχνικός του Εθνικού Αστέρα Σπύρος Λιβαθηνός λίγα 24ωρα πριν τη σημερινή δύσκολη μάχη της ομάδας του με τον Αρη στο Χαριλάου (16.00). Οι Καισαριανιώτες βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη με πολλές απώλειες, πράγμα που ίσως δυσκολέψει την προσπάθειά τους για την απόσπαση των βαθμών σε μια «αφιλόξενη» έδρα. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Αστέρας δε θα έχει στη διάθεσή του τους Κοντόπουλο, Καλλιτζάκη και Τριανταφύλλου (τιμωρημένοι) ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λαγού. Από την πλευρά της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο τεχνικός της Μπάμπης Τεννές είχε επισημάνει στους παίχτες του ότι κάθε αγώνας είναι εξαιρετικά κρίσιμος για το μέλλον της ομάδας τους.

  • Συνοικιακή «μάχη» θα γίνει στη Νέα Σμύρνη

    Sportidea

    Συνοικιακή «μάχη» θα γίνει στη Νέα Σμύρνη
    Με την αναμέτρηση της Καβάλας με το Αιγάλεω (15.00), ολοκληρώνεται σήμερα η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας. Το φιλοξενούμενο πρωτοπόρο Αιγάλεω αναζητάει σήμερα τη νίκη, προκειμένου να απομακρυνθεί κι άλλο στη... μοναξιά της κορυφής, ενώ οι γηπεδούχοι και πρωταγωνιστές των επεισοδίων με τον Ναυπακτιακό θέλουν τη νίκη προκειμένου να επαναφέρουν το καλό κλίμα στην ομάδα τους, αλλά και να πάρουν μια βαθμολογική... ανάσα. Αλλωστε, η 12η θέση στην οποία βρίσκονται δεν προσδίδει ασφάλεια, γεγονός που επιτείνει την ανάγκη για ένα καλό αποτέλεσμα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ