Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Ανάγκη δημιουργίας «στεγνής» θεραπευτικής μονάδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν ο κολυμβητικός διάπλους Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα και οι εκδηλώσεις που τον πλαισίωσαν

Ενα πολύ δύσκολο εγχείρημα, ο κολυμβητικός διάπλους από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Κέρκυρα με πρωταγωνιστή τον Χάρη Θεοδόση, κολυμβητή ανοιχτής θάλασσας μεγάλων αποστάσεων, οι δεκάδες μικροί κολυμβητές που βούτηξαν στο νερό για να τον προϋπαντήσουν, η μαζική συμμετοχή κυρίως νέων να δίνουν ένα πανηγυρικό χρώμα στην υποδοχή, η στήριξη των εκδηλώσεων από 70 φορείς του νησιού, οι καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις που συνόδευαν το γεγονός, ήρθαν να επικυρώσουν με τον πιο δυνατό τρόπο το αίτημα και την ανάγκη για δημιουργία «στεγνής» θεραπευτικής μονάδας για εξαρτημένους χρήστες και τις οικογένειές τους στην Κέρκυρα. Η πρωτοβουλία ανήκει στο παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), η εκδήλωση έγινε την περασμένη Κυριακή και στέφθηκε με επιτυχία.

«Το παν-κερκυραϊκό αίτημα για δημιουργία θεραπευτικής μονάδας "στεγνού" προγράμματος για χρήστες ουσιών και των οικογενειών τους, αίτημα που από το Δεκέμβρη του 2009 έχει κατατεθεί, παραμένει ισχυρό και επίκαιρο» τόνισε η γιατρός Μαρία Βάγια, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΣΥΝ, και συνέχισε: «Οι 70 περίπου φορείς που στήριξαν τις εκδηλώσεις του κολυμβητικού διάπλου είναι ένα ακόμη κοινωνικό στήριγμα του αιτήματος». Ενώ η Εφη Κάντα, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, μιλώντας για τη «στεγνή» μονάδα, σημείωσε: «Είναι μια μονάδα που αποτελείται από δομές, προγράμματα και στελέχωση τέτοια που στοχεύει στη θεραπευτική αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης με ολόπλευρη στήριξη των χρηστών και των οικογενειών τους σε ψυχολογικό, ιατρικό και κοινωνικό επίπεδο, χωρίς χορήγηση υποκατάστατων ουσιών, μέσα σε κατάλληλες συνθήκες. Με εξασφαλισμένους θεσμικά τους ανάλογους πόρους και λειτουργία στο πλαίσιο του ΕΣΥ έχει μόνιμα αποτελέσματα γιατί στοχεύει στους λόγους που οδηγούν κάποιον στη χρήση και στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, αλλά και των μελών της οικογένειάς του. Εχουμε δει αξιοζήλευτα ποσοστά επιτυχίας (>60%) που καταργούν το μύθο ότι ο τοξικομανής δε θεραπεύεται».


Επίσης, η Διαμαντίνα Βασιλάκη, μέλος του ΕΣΥΝ, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να ευαισθητοποιηθούν ώστε να ισχυροποιηθούν οι υπάρχουσες δομές και ο πρόεδρος του παραρτήματος Νίκος Πέρρος αναφέρθηκε στους όλο και περισσότερους ανθρώπους και φορείς που συστρατεύονται στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει τις απειλές κατά του υπεύθυνου του προγράμματος «Διάπλους»(2022-11-03 00:00:00.0)
Πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα(2022-06-23 00:00:00.0)
«Ζήσε την πραγματικότητα»(2019-06-12 00:00:00.0)
Ληξιπρόθεσμες δομές και θεραπευτικές σχέσεις(2018-11-24 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά(2006-06-23 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών(2006-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ