Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιμέτωποι με την καταστολή βρέθηκαν μαθητές

Ανακοίνωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Χολαργό για την παρέμβαση της αστυνομίας στο 1ο Λύκειο της πόλης

«Το εκπαιδευτικό σύστημα αφού ανέλαβε εργολαβία να πείσει τους μαθητές πως δεν χρειάζονται πολλά "γράμματα" ούτε αγώνες, γιατί "έτσι ήταν πάντοτε τα πράγματα κι έτσι θα μείνουν", αφού διδάσκει την υποταγή και "το σφάξε με αγά μ' να αγιάσω", όταν τα βρίσκει ζόρικα και οι μαθητές δεν πείθονται, θα 'ρχεται η κρατική καταστολή να το συνδράμει». Ετσι σχολιάζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Χολαργό όσα έγιναν την περασμένη Τρίτη στο 1ο Λύκειο Χολαργού, οι μαθητές του οποίου με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης προχώρησαν σε κατάληψη. Το τι έγινε περιγράφεται στην ανακοίνωση ως εξής: «Αντί για λύσεις στα προβλήματα, εμφανίστηκαν δύο περιπολικά με επικεφαλής "φουσκωτό", που μπήκε μπροστά να "καθαρίσει" την κατάληψη και να "ανοίξει" το σχολείο. Στις απορίες "ποιος είναι αυτός και τι θέλει εδώ" η απάντηση των αστυνομικών ήταν πως "κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή του Λυκείου, τον έστειλε ο δήμος για να ανοίξει την πόρτα"».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο "φουσκωτός" βέβαια δεν άνοιξε μόνο την πόρτα, αλλά εκσφενδόνιζε θρανία στα πόδια των παιδιών, τραυμάτιζε μαθητές και έβριζε ασύστολα. Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο: Να μαζευτούν όλοι οι μαθητές στο σχολείο - ακόμα κι αυτοί που ψήφισαν όχι στην κατάληψη - να πετάξουν έξω τους εισβολείς και να αγανακτήσουν εκπαιδευτικοί και γονείς», αναφέρουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που σημειώνουν ότι «οι μαθητές μπορούν να βγουν μπροστά, μαζί με τους γονείς τους, στους ταξικούς αγώνες, να παλέψουν οργανωμένα για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για έναν καλύτερο κόσμο στα μέτρα των αναγκών τους, χωρίς εκμετάλλευση και όχι μοιρολατρικά να δεχτούν το μεσαίωνα που ετοιμάζουν για αυτούς και τους γονείς τους οι "σωτήρες"!»

«Να κάνουν γενικές συνελεύσεις, να ενημερώνονται, να παίρνουν αποφάσεις καταδίκης των αντιλαϊκών μέτρων. Να δυναμώσουν το συντονισμό των 15μελών σε κάθε δήμο και να οργανώσουν κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των σχολείων τους. Να συμμετέχουν στις απεργίες των εργαζόμενων γονιών τους με καταλήψεις στα σχολεία εκείνες τις μέρες. Να οργανώνουν πολύμορφες εκδηλώσεις. Να περιφρουρούν τους αγώνες τους, τα σχολεία τους από βανδαλισμούς που δίνουν άλλοθι στην καταστολή», καλούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ