Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Αδυναμία λειτουργίας λόγω έλλειψης διδασκόντων

Τα προβλήματα λειτουργίας των πανεπιστημίων δεν έχουν προηγούμενο. Λείπει εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση η μειωμένη χρηματοδότηση. Το προεδρείο και η συντονιστική επιτροπή της συνόδου των πρυτάνεων υπογραμμίζουν «την άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας διορισμού των ήδη εκλεγμένων (εκατοντάδων) μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι «πολλά πανεπιστημιακά τμήματα αδυνατούν να λειτουργήσουν χωρίς τη συμβολή των συναδέλφων που εργάζονται με βάση το καθεστώς του Π.Δ./τος 407/80 και για τους οποίους δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση, την ίδια στιγμή που έχουν εγκριθεί 1.480 θέσεις των εκτάκτων στα ΑΤΕΙ».

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως η συντεχνιακή λογική που αντιπαραβάλλει τις θέσεις εκτάκτων στα ΤΕΙ με αυτές των Πανεπιστημίων, όχι μόνο δε βοηθά, αλλά δημιουργεί κλίμα διαχωρισμού των ιδρυμάτων. Οι φοιτητές, οι σπουδαστές και οι διδάσκοντες μπορούν ν' απαιτήσουν με συλλογική οργανωμένη πάλη τα απαραίτητα και σε αυτά είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, των προσλήψεων διδασκόντων με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Τέλος, το προεδρείο της συνόδου «ζητά από το υπουργείο Παιδείας να διαψεύσει τα διάφορα "σενάρια", σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος "ΑΘΗΝΑ" (σ.σ. σχέδιο για το νέο "χάρτη" του Πανεπιστήμιο ΑΕ, με καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων), τα οποία έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ