Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Για τη στάση των άλλων δυνάμεων

Προσπάθειες υπονόμευσης των φοιτητικών αγώνων καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ, με αφορμή τη δράση των άλλων δυνάμεων πριν την απεργία της 26ης Σεπτέμβρη.

Οπως εξηγεί το ΜΑΣ, οι δυνάμεις του «πρότειναν σε κάθε φοιτητικό και σπουδαστικό σύλλογο να γίνει συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε σχολή και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές, για τα νέα μέτρα. Να παρθούν συλλογικές αποφάσεις οργάνωσης του αγώνα και συμμετοχής στην απεργία στις 26 Σεπτέμβρη. Η προσπάθεια για συζήτηση και οργάνωση της πάλης των φοιτητών και των σπουδαστών μπροστά στην απεργία δέχτηκε την πιο βρώμικη επίθεση», εξηγεί το ΜΑΣ και αναφέρεται στις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, σημειώνοντας: «Από τη στάση τους στα Διοικητικά Συμβούλια (στα περισσότερα δεν εμφανίστηκαν και στα υπόλοιπα ψήφισαν ΚΑΤΑ για την απεργία επειδή "δεν αφορά τους φοιτητές") μέχρι τις Γενικές Συνελεύσεις (στις περισσότερες καλούσαν τους φοιτητές να μην πάνε και οι ίδιοι δεν εμφανίστηκαν) προκύπτει ένα και μόνο συμπέρασμα: είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι της κυβέρνησης στις σχολές και έχουν αναλάβει το καθήκον οι φοιτητές να μην σηκώσουν κεφάλι».

Επίσης, αναφέρεται στους «συνοδοιπόρους των ξεπουλημένων συνδικαλιστών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο φοιτητικό κίνημα (ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ)», οι οποίοι δεν ασχολήθηκαν στο ελάχιστο με την οργάνωση της πάλης των φοιτητών και την επιτυχία της απεργίας. Σε πολλές σχολές δεν υπέγραφαν για τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων «λόγω εξεταστικής» όπως στους Μεταλλειολόγους και τους Ναυπηγούς του ΕΜΠ όπου τα ΕΑΑΚ είναι 1η δύναμη! Σε άλλες γενικές συνελεύσεις στείλανε... αντιπροσωπείες 2-3 ατόμων ή δεν εμφανίστηκαν καν όπως η ΑΡΕΝ στους Δασκάλους της Αθήνας. Μάλλον περιμένουν να «πάρουν γραμμή» από τις αστικές φυλλάδες, τους πρυτάνεις και τους μεγαλοκαθηγητές όπως κάθε χρόνο. Βέβαια, για άλλη μια φορά διαδήλωσαν χέρι-χέρι με τους εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Εκτός των άλλων το ΜΑΣ στέκεται και στη στάση πρυτάνεων, προέδρων τμημάτων, αλλά και σε απεργοσπάστες καθηγητές. Μάλιστα, μιλά και για τον ίδιο, τον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ, που «καλούσε τους φοιτητές στο γραφείο του για ...επανεξέταση γραπτών την ημέρα της απεργίας»! Συγκεκριμένα ενημέρωνε τους φοιτητές πως έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα του μαθήματος «Διαφορικών Εξισώσεων». Για απορίες σχετικά με τα γραπτά, καλούσε τους μισούς φοιτητές (Τμήμα Α-Λ) από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. για απορίες, στις 26 Σεπτέμβρη, μέρα της απεργίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργαζόμενοι και φοιτητές να είναι «μια γροθιά»(2012-11-27 00:00:00.0)
Απεργοσπαστικός μηχανισμός σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ(2012-01-14 00:00:00.0)
Σε θέση μάχης(2010-02-24 00:00:00.0)
Μικρό χρονικό παραδειγμάτων διάλυσης και εκφυλισμού(2009-01-11 00:00:00.0)
Θέλουν να το εκφυλίσουν πριν ακόμα ξεκινήσει(2008-05-15 00:00:00.0)
Επιτροπές - φαντάσματα στήνουν τα ΕΑΑΚ(1998-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ