Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποίηση για το πρώην ΠΙΚΠΑ

Κινητοποίηση, αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί, στο κτίριο του Οικογενειακού Προγραμματισμού - πρώην ΠΙΚΠΑ, (Αγ. Μαρίνης και Νικηταρά), οργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), διεκδικώντας να μην κλείσει το πρώην ΠΙΚΠΑ και συρρικνωθεί ο Οικογενειακός Προγραμματισμός. Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προχωρά στη μεταστέγαση του ιδρύματος σε ανεπαρκείς χώρους στο Νοσοκομείο με πρόσχημα τη μείωση των δαπανών.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών υπογραμμίζει ότι «σήμερα που μαζικά οι γυναίκες και οι οικογένειές τους έχουν πεταχτεί στην ανεργία και βρίσκονται ανασφάλιστες, η ανάγκη της εξασφάλισης δωρεάν εξετάσεων, όπως π.χ. τεστ ΠΑΠ, είναι ζήτημα κυριολεκτικά ζωής και θανάτου».

Και συνεχίζει: «Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους εργατοϋπάλληλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα συνδικάτα τους, τους φορείς τους, να κινητοποιηθούμε μαζί για:

  • Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τις γυναίκες, δωρεάν εμβολιασμούς όλων των παιδιών, την προστασία της δημόσιας Υγείας.
  • Να σταματήσει η μεταφορά του οικογενειακού προγραμματισμού στο Νοσοκομείο, σε χώρους ανεπαρκείς.
  • Να διασφαλιστεί ο εμβολιασμός όλων των παιδιών με τα απαραίτητα εμβόλια για τη διασφάλιση των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και της δημόσιας Υγείας.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αναβάθμισης των υπηρεσιών πρόληψης με χώρους, προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ