Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11375

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Καθημερινή δράση για την προετοιμασία νέας απεργίας

ΣΕΛ.  11

ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ κόντρα στα μέτρα σφαγής του λαού

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

MotionTeam

  • Τα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ πρέπει να συναντήσουν τώρα την ισχυρή απόφαση του λαού να βάλει τέλος στις θυσίες του για την καπιταλιστική κρίση και την ΕΕ.
  • Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των μεσοπρόθεσμων και των δανειακών συμβάσεων, που ληστεύουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών.

ΣΕΛ.  3,    7   -   8

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΣΟ
Δυναμικές κινητοποιήσεις χτες σε κάθε ήπειρο

Δυναμικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες, απ' άκρη σ' άκρη σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις ηπείρους, οργανώθηκαν, χτες, στο πλαίσιο της «Διεθνούς Μέρας Δράσης» της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με κεντρικό σύνθημα να έχουν όλοι πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, φάρμακο, βιβλίο, στέγη.


ΣΕΛ.  13

Παρασάπισε το σύστημα

Μέγιστη υποκρισία και φαρισαϊσμός χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις των κομμάτων της ΕΕ, των αστικών επιτελείων, σχετικά με την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ» και τα ονόματα των 1.991 Ελλήνων, φυσικών και νομικών προσώπων, με καταθέσεις μεγάλων ποσών στην Ελβετία που φοροδιαφεύγουν. Ενώ είναι υπέρ της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων και των φοροαπαλλαγών τους, της ανωνυμίας των μετοχών, των τραπεζικών και επιχειρηματικών απορρήτων, των off shore, που είναι πολύτιμα εργαλεία και για τη νόμιμη καπιταλιστική κερδοφορία αλλά και για τη συγκάλυψη εκτεταμένης φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος, εμφανίζονται επικριτικοί για τα αποτελέσματά τους! Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν για τη μεγάλη ληστεία που έγινε και γίνεται σε βάρος τους. Εχουν συμφέρον να βάλουν τέλος στην εκμετάλλευση - ληστεία τους, είτε νόμιμη, είτε παράνομη. Ο ντόρος που σηκώνεται στοχεύει στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων ως προς τις αιτίες της κρίσης και της αφαίμαξης του λαού, προκειμένου να χειραγωγηθεί τόσο στην πολιτική της ταξικής βαρβαρότητας όσο και στην αυταπάτη περί «ηθικής» (η γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται τίμια) και «δικαιοσύνης» του αστικού συστήματος (δε φοροληστεύει μόνο το λαό, κυνηγά και τους φοροφυγάδες καπιταλιστές). Που τους φοροαπαλλάσσει νόμιμα, τους επιτρέπει να μεταφέρουν κεφάλαια σε φορολογικούς παράδεισους. Το καπιταλιστικό σύστημα έχει παρασαπίσει, η πολιτική που το υπηρετεί επίσης είναι σάπια. Ο λαός πρέπει να ανατρέψει αυτό το σάπιο σύστημα.



ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ
Αγωνιστική «ασπίδα» στη νέα φοροληστεία

ΣΕΛ.  18
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής

ΣΕΛ.  7
ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Για το δικαίωμα στη δωρεάν μεταφορά

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Δράση με οδηγό τις λαϊκές ανάγκες

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ
Για τα δικαιώματα δικαστών - εισαγγελέων

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δικαιώματα των δικαστών και εισαγγελέων, γιατί υφίστανται και αυτοί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ. Μειώνονται οι αποδοχές τους, εντατικοποιείται η εργασία τους, θεσπίζονται συνεχώς αντεργατικοί νόμοι, αυξάνεται η ποινικοποίηση των αγώνων, καθιερώνονται νέοι θεσμοί, π.χ. η «πρότυπη δίκη», που οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου των δικαστών.


ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ