Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΗΓΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑμεΑ
Ανοιχτή στήριξη στα επώδυνα μέτρα

Η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ υπερασπίζεται τις άγριες περικοπές με επιχειρήματα που θα ζήλευε μέχρι και η κυβέρνηση

Με τα ΜΑΤ «υποδέχτηκε» η κυβέρνηση τα ΑμεΑ, αλλά η ΕΣΑμεΑ θεώρησε το γεγονός ...ασήμαντο!
Με τα ΜΑΤ «υποδέχτηκε» η κυβέρνηση τα ΑμεΑ, αλλά η ΕΣΑμεΑ θεώρησε το γεγονός ...ασήμαντο!
H χώρα είναι σε πολύ δύσκολη θέση και χρειάζονται «επώδυνα μέτρα» για να βγει από την κρίση. Μπορεί να είναι ελάχιστα αυτά που παίρνουμε σε συνθήκες κρίσης αλλά «υπάρχουν πολύ χειρότερα». Προς το παρόν πρέπει να αναμένουμε τις συζητήσεις με την τρόικα για τα νέα μέτρα...

Οι παραπάνω επισημάνσεις δεν ανήκουν στον πρωθυπουργό, αλλά στον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννη Βαρδακαστάνη, στην ομιλία του στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Βορείου Αιγαίου (ΠΟΒΑ) ΑμεΑ. Ουσιαστικά αφοπλίζουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, που ήδη βιώνουν την εξαθλίωση και τώρα θα δουν τα επιδόματά τους να μειώνονται και να μπαίνουν κοινωνικά κριτήρια. Για να εφησυχάσουν οι ανάπηροι διαφήμισε τις «διαβεβαιώσεις» της κυβέρνησης ότι «δεν θα πειραχτούν οι ανάπηροι», φρόντισε όμως να καλύψει τα νώτα του λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είμαστε απόλυτα σίγουροι».

Κι ενώ οι δραματικές περικοπές ακόμη και στους πιο ανήμπορους ανθρώπους προκαλούν πλήθος αντιδράσεων, ο ίδιος ο «εκπρόσωπος» των αναπήρων στήριξε όλα τα βάρβαρα μέτρα: Για το ρόλο των «σφαγείων» των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και του Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ), που πετσοκόβουν ποσοστά αναπηρίας και δικαιώματα - ήδη το πράττουν - είπε ότι για την ΕΣΑμεΑ τα ΚΕΠΑ λειτουργούν ως καθαρτήριο από τη «ρετσινιά» των αναπήρων - μαϊμού.

Δε στάθηκε επί της ουσίας σε κανένα από τα ζητήματα που τσακίζουν τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, όπως στη συνέχεια τέθηκαν από τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) - όπως το γκρέμισμα της δωρεάν Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής, δεν απάντησε για τα εκκαθαριστικά που έρχονται σε ΑμεΑ με ποσά ύψους 800 ευρώ. Απαντώντας σε ερώτηση νεφροπαθούς, που αναγκάζεται να πληρώνει για τις θεραπείες του, ο Ι. Βαρδακαστάνης τον καθησύχασε, λέγοντας πως «δεν είναι έτσι» και δε θα αφεθούν στη μοίρα τους!

Στήριξε την επίθεση καταστολής

Ολοι παρακολούθησαν με αγανάκτηση και οργή την περασμένη Πέμπτη τις δυνάμεις των ΜΑΤ να χτυπούν έξω από τη Βουλή ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, γονείς ΑμεΑ. Ομως, η ΕΣΑμεΑ όχι μόνο δεν καταδίκασε ούτε φραστικά την απάνθρωπη επίθεση, αλλά και ο πρόεδρός της δήλωσε ότι είναι ασήμαντα αυτά τα γεγονότα και ότι αυτά τα ξεκίνησαν κάποιοι επίτηδες για να βγουν μετά να κάνουν τους «καμπόσους», κατ' εντολή του ΠΑΜΕ. «Η ΣΕΑΑΝ και το ΠΑΜΕ έστησαν τις κλούβες των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή; Η απόφαση της ίδιας της ΕΣΑμεΑ δεν ήταν η πορεία να πάει στη Βουλή; Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε όταν την απαγόρευσε η αστυνομία;», αναρωτήθηκε εύλογα ο αντιπρόσωπος της ΣΕΑΑΝ, ενώ υπήρξαν και έντονες διαμαρτυρίες από τους υπόλοιπους αντιπροσώπους.

Βέβαια, όταν κανείς υποστηρίζει την απάνθρωπη πολιτική της συγκυβέρνησης, μοιραία θα καλύψει και θα στηρίξει και τα απάνθρωπα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί κατά του λαού, όμως η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ πήρε την απάντηση που της αρμόζει, όταν το σώμα της συνδιάσκεψης καταδίκασε ομόφωνα τον ξυλοδαρμό των ΑμεΑ από τα ΜΑΤ.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε και οι 2 υποψήφιοι αντιπρόσωποι που στηρίζονται από τη ΣΕΑΑΝ εκλέχθηκαν στο ΔΣ της ΠΟΒΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ