Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Νέα κινητοποίηση αύριο

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί να γίνουν τα ναυπηγεία εφαλτήριο αγώνα

Με νέα συγκέντρωση αύριο στις 9.30 το πρωί στο υπουργείο Αμυνας οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κόντρα στο εξοντωτικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων από τις 18 Απρίλη, μέτρο που έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας με ανακοίνωσή της προς όλους τους εργαζόμενους του κλάδου επισημαίνει ότι η πολιτική συγκυβέρνησης, ΕΕ, «με αρωγούς τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (ΣΕΝΕ - ΤΡΙΑΙΝΑ - ΠΟΕΜ - ΓΣΕΕ - φορείς αδράνειας, μοιρολατρίας, συμβιβασμού, ηττοπάθειας), είναι καταστροφική» και μόνο με ενιαίο μέτωπο πάλης μπορεί να αναχαιτιστεί. «Εχει στόχο - συνεχίζει - την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων από τη μια και τη συρρίκνωση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας από την άλλη που θα επιφέρει τη δραματική μείωση των θέσεων εργασίας» και όλα αυτά για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Καλεί τους εργαζόμενους σε όλα τα ναυπηγεία «να προκαλέσουμε γενικές συνελεύσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση τις διεκδικήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής. Κάνουμε τους χώρους δουλειάς εφαλτήριο αγώνα». «Τα προβλήματα είναι ενιαία και μόνο ενιαία μπορούν να αντιμετωπιστούν. Οχι άλλη αναμονή απέναντι σε όλους αυτούς που μας καθηλώνουν για να δεχτούμε ως μονόδρομο την εξαθλίωσή μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ